Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Cosmètica Antipollution: 4a sessió del Fòrum Dermoexpert 2017/2018

Cosmètica Antipollution: 4a sessió del Fòrum Dermoexpert 2017/2018

25 maig 2018

El passat dimecres dia 16 va tenir lloc el 4t Fòrum Dermoexpert, el tema principal del qual va ser la cosmètica antipollution. L’encarregada de moderar l’acte va ser Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB. La sessió va comptar amb les intervencions de David González, director de desenvolupament de Bionos Biotech i Cristina de Balle, formadora de Galénic. 

La paraula antipollution és un terme que cada cop està prenent més força, ja que les marques cosmètiques estan començant a introduir dins de les seves rutines de bellesa productes que actuen neutralitzant els efectes negatius de la contaminació que ens envolta. La salut de la nostra pell està molt condicionada pel medi i hi ha una sèrie de factors externs que la poden agredir, com el sol, els canvis de temperatures i humitat o l’ús de productes de neteja agressius. En els darrers anys, s’està estudiant com la contaminació pot afectar negativament la nostra pell, accelerant els processos d’envelliment cutani.

Les marques cosmètiques estan començant a introduir a les rutines de bellesa productes antipollution.

Les marques cosmètiques estan començant a introduir a les rutines de bellesa productes antipollution.

En aquest context, la sessió tenia per objectiu donar resposta a qüestions com:

  • Quins factors ambientals poden alterar l’equilibri òptim i el benestar de la pell? Com afecten els diferents nivells de pol·lució?
  • Per què ha d’haver-hi cosmètics antipollution? Quina selecció d’actius incorporen i quins mecanismes d’alta protecció ofereixen contra la contaminació i els raigs UV?

A banda de les radiacions solars, la contaminació atmosfèrica ha esdevingut un enemic de la bellesa i de la frescor la pell. El 45% de consumidors volen saber com protegir la pell de l’impacte del medi ambient i de l’entorn. Algunes de les agressions que afecten l’estil de vida poden generar estrès oxidatiu, accelerar la pèrdua de lluminositat i l’aparició precoç d’arrugues. La investigació en cosmètica antipollution busca prevenir l’envelliment prematur, restablir l’equilibri dèrmic i propiciar un funcionament cel·lular òptim.

David González, Marta Alcalde i Cristina de Balle, abans de començar el 4t Fòrum Dermoexpert.

David González, Marta Alcalde i Cristina de Balle, abans de començar el 4t Fòrum Dermoexpert.

La pell i els contaminants

Al llarg de la seva intervenció, David González, director de desenvolupament de Bionos Biotech SL va exposar els diferents contaminants que podem trobar i quins tipus de danys poden produir. D’una banda, els contaminants penetren a la pell i augmenten l’estrès oxidatiu. D’altra banda, les partícules queden a la superfície cutània i produeixen una obstrucció física de la pell. Tot això es tradueix en una disminució de la hidratació, pèrdua de lluminositat, augment de la sensibilitat i, en definitiva, en un envelliment prematur de la pell. L’expert va demostrar que existeixen actius antioxidants com les vitamines A i C, factors de creixement o bé extractes de plantes com el te verd o la dent de lleó, dels quals diversos estudis d’eficàcia han provat la seva acció positiva neutralitzant els efectes dels pollutants sobre les cèl·lules.

Per part del laboratori Galénic, Cristina de Balle va donar algunes idees bàsiques de com recomanar aquests productes a la farmàcia, i va orientar sobre el tipus de públic a qui podrien anar dirigits.

Octubre 2018: Inici d’una nova edició del Fòrum Dermoexpert

Marta Alcalde va explicar que amb aquesta conferència “tanquem el cicle de xerrades que teníem previst, en el marc del Fòrum Dermoexpert, per aquest curs acadèmic”. La vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris també va anunciar que “al mes d’octubre, començarà una nova edició del Programa Dermoexpert (programa d’especialització en dermatologia del COFB), que anirà acompanyat d’una nova edició del Fòrum, on tractarem temes d’actualitat i noves tendències en cosmètica”.

Amb la col·laboració de:

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal