Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Finalitza la 5a edició del Màster d’Ortopèdia

Finalitza la 5a edició del Màster d’Ortopèdia

11 juny 2018

El passat 22 de maig el Cercle del Liceu va acollir el sopar de clausura de la cinquena edició del Màster d’Ortopèdia per a farmacèutics organitzat pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB). A l’acte, van assistir, entre altres, el nou degà de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB, Jordi Camarasa; el president del COFB, Jordi De Dalmases; la vocal d’Ortopèdia del COFB, Montse Gironès; el director del Màster, Carles Berga; la Dra. Conxita Amat,  directora del Màster per part de la UB i la cap del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COFB, Cristina Rodríguez.

És l’únic màster del COFB que es fa amb la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB, dues institucions que ja fa anys que treballen conjuntament i, en paraules de la vocal d’Ortopèdia del COFB, “mantenen una estreta relació”. Enguany, la formació ha comptat amb 18 alumnes, que n’han fet una valoració molt positiva.

El sopar de clausura de la V edició del Màster es va fer al Cercle del Liceu.

El sopar de clausura de la V edició del Màster es va fer al Cercle del Liceu.

Novetats de la cinquena edició

Montserrat Gironès explica que aquest any el màster ha comptat amb 17 professors nous, la qual cosa ha fet que “encara fos molt més especialitzat i que cada assignatura hagi estat impartida des de diverses perspectives”. Gironès també remarca que “la coordinació de continguts entre professors de teoria i pràctica ha donat molts bons resultats”. D’altra banda, la vocal d’Ortopèdia del COFB destaca que “per primera vegada, en aquest any s’han incorporat podòlegs del Col·legi de Podòlegs de Catalunya“.

Foto de família de professors i alumnes del Màster.

Foto de família de professors i alumnes del Màster.

Orientació pràctica

Gironès exposa que “pràcticament el 50% del màster és pràctic” i que al llarg de l’edició els alumnes han pogut conèixer de prop 3 perfils d’Ortopèdia diferenciats: “Una encaminada a la fabricació, una altra amb una orientació més comercial de carrer i, en darrer lloc, una que atén sobretot primeres patologies d’urgència”. Els alumnes ens van traslladar que “quan van començar el Màster, tenien molt poques nocions d’aquest camp, i que ara en saben moltíssim i es veuen realment capacitats per obrir una Ortopèdia“. Per concloure, la vocal afegeix que “al llarg de la carrera de Farmàcia, no hi ha cap assignatura en la qual s’imparteixi tanta anatomia, patologia i tractament ortoprotètic com en el Màster”.

Continguts del màster

Es tracta d’un programa formatiu que capacita el farmacèutic com a tècnic responsable en l’exercici de l’adaptació i fabricació a mida dels productes d’ortopèdia. Els objectius principals impliquen, per tant, ampliar i actualitzar els coneixements tècnics d’anatomia, fisiologia, biomecànica i fisiopatologia del cos humà relacionats amb l’ortopèdia. D’altra banda, el contingut proporciona els coneixements teòrics i pràctics dels mètodes adequats per a elaborar els aparells ortopèdics que prescriu el metge especialista. 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal