Estàs aquí: Inici > Món col·legial > S’inaugura la segona edició del Programa Dermoexpert del Col·legi

S’inaugura la segona edició del Programa Dermoexpert del Col·legi

17 octubre 2018

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona ha inaugurat la segona edició del Programa Dermoexpert, una formació específica dirigida a farmacèutics comunitaris que volen especialitzar-se en l’actuació farmacèutica en dermofarmàcia.

A l’acte d’inauguració van assistir Núria Bosch, vicepresidenta del COFB; Eulàlia Mateu, directora del Programa Dermoexpert; juntament amb les coordinadores d’aquesta formació, Aina Surroca, vocal del COFB i responsable de la Comissió Delegada de Formació Continuada, i Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris.

La importància de la formació en dermofarmàcia

Núria Bosch va destacar que la voluntat del COFB és fer útil per a tots els farmacèutics el Col·legi i va ressaltar la importància de la formació per poder donar un consell farmacèutic adequat a les diverses consultes dermatològiques que reben les oficines de farmàcia. D’altra banda, Aina Surroca va exposar que la formació és una de les línies estratègiques del COFB i que enguany els 3 eixos principals del programa formatiu són “la innovació, la transversalitat i la voluntat donar resposta a les necessitats de tots els col·legiats”.

Seguidament, Marta Alcalde va posar èmfasi en l’equip docent del programa –format per farmacèutics comunitaris, dermatòlegs i altres especialistes- i en el Fòrum Dermoexpert, el cicle de conferències associat al Programa. Per acabar, Eulàlia Mateu va destacar l’èxit de la primera edició del programa, que va assolir l’objectiu de formar experts i referents en dermofarmàcia.

Fotografia de grup de la 2a edició del Programa Dermoexpert.

Fotografia de grup de la 2a edició del Programa Dermoexpert.

Un camp amb molta projecció de futur

La dermofarmàcia és un camp en què els farmacèutics poden diferenciar-se i créixer professionalment, gràcies al gran ventall de possibilitats que ofereix. Segons dades de l’Asociación Nacional de Perfumería y Cosmética (STANPA), l’any 2017 el consum de cosmètics va augmentar per tercera vegada consecutiva a Espanya, amb un increment del 2,15%. Cada cop més, els consumidors aposten per canals en què poden rebre assessorament i és per això que, els farmacèutics, amb una formació específica i actualitzada com el Programa Dermoexpert, afegida als estudis superiors dels quals ja disposen, poden esdevenir referents en aquesta àrea.

Aina Surroca, Núria Bosch, Marta Alcalde i Eulàlia Mateu.

Aina Surroca, Núria Bosch, Marta Alcalde i Eulàlia Mateu.

Programes d’especialització del Col·legi

Amb la seva estrena dins l’oferta formativa del curs 2017-2018, el Programa Dermoexpert va permetre augmentar el ventall de programes d’especialització del Col·legi, que fins aleshores estava format pel Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF) i el Màster d’Ortopèdia, organitzat conjuntament amb la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB).

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal