Estàs aquí: Inici > Món col·legial > La cosmètica coreana arriba a la farmàcia [Fòrum Dermoexpert]

La cosmètica coreana arriba a la farmàcia [Fòrum Dermoexpert]

11 gener 2019

Recentment, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) va acollir una nova sessió del Fòrum Dermoexpert, un cicle de conferències sobre dermofarmàcia que s’organitza de manera periòdica.

Temes principals de la sessió

En aquesta ocasió, la conferència es titulava “La cosmètica coreana arriba a la farmàcia” i va abordar, entre d’altres, la introducció a la cultura coreana, la comparativa entre cosmètica tradicional i coreana (principis actius utilitzats, tipus de productes i rutines de bellesa coreana) i els consells i recomanacions en cosmètica coreana. Aquest tipus de cosmètica cada vegada té més presència al mercat i, finalment, també s’ha obert pas a la farmàcia.

En què consisteix la cosmètica coreana?

Actualment, al nostre país hi ha una tendència creixent que es coneix amb el nom de K-Beauty, que no és més que la influència coreana al nostre ritual de bellesa. Sembla que no és una moda, ni la utilització de productes sense més, sinó que és una forma diferent d’entendre la rutina de bellesa diària, una nova filosofia que ha vingut per quedar-se.

La cosmètica coreana es caracteritza per la innovació constant tant en la formulació dels productes com en la presentació i la forma d’aplicació, però també s’inspira en la tradició i utilitza extractes vegetals i productes fermentats que en potencien l’eficàcia.

Característiques dels productes cosmètics coreans

La conferència va comptar amb les intervencions de Mónica Pérez Fernández, llicenciada en Farmàcia i especialitzada en dermocosmètica i Marta Albarracín, llicenciada en biotecnologia i responsable de formació de Jowaé. Albarracín va explicar detalladament com va sorgir la indústria de cosmètica a Corea, i quines són les claus del seu èxitsaber combinar els grans principis ancestrals de la medicina oriental i la utilització de la tecnologia més innovadora.

D’altra banda, també es va exposar que els cosmètics coreans són uns productes amb envasos molt atractius, d’una alta qualitat que no està renyida amb el preu. Aquest fet, juntament amb la bona publicitat que tenen a través de les xarxes socials i de les principals celebritats fa que siguin uns molt atractius pel públic més jove, acostumat a comprar en altres canals. En aquesta línia, la vocal de Dermofarmàcia del COFB va apuntar que “aquest és un fet que hem de tenir molt en compte a la farmàcia, ja que, tradicionalment, el jove és un públic al qual ens costa arribar”.

Principals actius i diferències entre rituals

Així mateix, també es va parlar dels diferents actius que contenen els cosmètics coreans i es va fer especial èmfasi en la centella asiàtica, el bambú, la peònia i la flor de lotus. De cada una d’elles es van explicar les seves principals propietats cosmètiques i, per últim, es van explicar les diferències de rituals. Mentre que a Occident s’utilitzen pocs productes i anem més dirigits a un tractament més integral amb pocs passos, els orientals utilitzen un producte per cada problema i els rituals tenen molts passos i un temps específic de dedicació, que sol ser molt llarg així com unes tècniques gestuals adequades per a cada cosmètic.

Una manera diferent d’entendre la cura de la pell

Com a conclusions de la sessió, Marta Alcalde va destacar que “després de la conferència, podem dir que la cosmètica coreana és una altra filosofia d’entendre la cura de la pell, però es tracta de productes amb qualitat i eficàcia, per tant, els haurem de tenir molt en compte i són una possibilitat a incloure dins l’oferta a l’oficina de farmàcia segons el públic objectiu al qual ens vulguem dirigir”.

 

Amb el patrocini de:

 

 

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal