Estàs aquí: Inici > Destacats > Desembre: #Infarmainnova i la implicació del COFB a La Marató de TV3, temes més destacats als mitjans

Desembre: #Infarmainnova i la implicació del COFB a La Marató de TV3, temes més destacats als mitjans

21 gener 2019

#Infarmainnova, competició d’idees en el marc d’Infarma Barcelona 2019

Infarma -el Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia organitzat pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i Madrid i Interalia- ha estat notícia a la premsa amb la difusió del projecte #Infarmainnova, que se celebrarà en el marc d’Infarma Barcelona 2019. La segona edició d’Infarmainnova vol trobar les millors idees per donar resposta a 5 dels reptes presents i futurs als quals s’enfronta l’oficina de farmàcia. Els farmacèutics comunitaris podran presentar les propostes fins al 15 de febrer a través de la web www.infarmainnova.es.

Diversos mitjans de comunicació especialitzats del sector farmacèutic van fer-se ressò de la nota de premsa enviada pel Col·legi: El Global, El Farmacéutico, Acta Sanitaria, FarmaventasDiariofarma, imFarmacias,  Correo Farmacéutico i Sanifax. També la va recollir el Portal COFM Servicios 31 del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid.

Infarma també va ser notícia pel premi que la Fundació Cofares va atorgar al projecte “Infarma Solidari”, una iniciativa que va començar l’any 2016. El president de Cofares va lliurar el premi a Jordi De Dalmases i Luis González, presidents del COFB i el COFM, respectivament. Se’n van fer ressò durant aquest mes Farmanatur, La Vanguardia i Sanifax.

La Marató de TV3

Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte

Coincidint amb la setmana de La Marató de TV3 –que en l’edició de 2018 estava dedicada a la investigació del càncer- el TN Vespre de TV3 va emetre un reportatge sobre el Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte que compta amb la participació de 1.374 farmàcies de la província de Barcelona (dades any 2017). El reportatge va incorporar declaracions de Guillermo Bagaria, responsable d’Atenció Farmacèutica del Col·legi.

Recaptació de fons per la investigació del càncer entre els col·legiats

En el marc de La Marató, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona va implicar-se per recaptar fons destinats a la investigació del càncer entre els col·legiats. Quan aquests realitzaven una aportació econòmica a través del Col·legi rebien una bossa solidària, desenvolupada des de la Comissió de Compromís Social del COFB. Mitjans com Sanifax i Revista Acofar van recollir aquesta iniciativa.

Conveni entre els Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid i Nestlé Health Science

Els Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid i Nestlé Health Science van signar el passat mes de desembre un conveni per treballar conjuntament en la divulgació de la importància d’una correcta alimentació i nutrició en adults i persones grans. La notícia va ser recollida per mitjans de la premsa especialitzada com Diariofarma, imFarmacias, El Global (també en l’edició paper), Acta Sanitaria, Revista Farmanatur, Revista Acofar i Sanifax.

Dia Mundial de la Sida

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Sida, el passat 1 de desembre, el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) va enviar una nota de premsa en què s’explicava que més de 120 farmàcies catalanes realitzen proves per detectar de forma precoç el risc d’infecció per VIH, així com altres dades al voltant del Programa de detecció precoç del VIH amb test ràpid, emmarcat dins la reducció de danys. La notícia va aparèixer publicada als portals digitals Farmaventas,  Revista Acofar,  Diariofarma i Sanifax.

El COFB com a font d’informació

Despesa farmacèutica

El tresorer del COFB, Joan Calduch, va proporcionar informació a l’edició catalana de El País, que va fer un reportatge sobre despesa farmacèutica, en què es feia un repàs del preu dels fàrmacs i la seva venda a Catalunya. El reportatge també comptava amb el Departament de Salut com a font d’informació.

Etiquetatge dels aliments

El programa “La Llanterna” de la Cadena COPE a Catalunya va entrevistar la vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB, Anna Bach, que va respondre, entre d’altres, la pregunta “Què ha de posar a l’etiquetatge d’un aliment?”. Bach també va proporcionar informació al voltant del Nutriscore, conegut col·loquialment com “el semàfor dels aliments”.

Ibuprofèn i alcohol

Des de Cuídate Plus van sol·licitar al COFB informació al voltant de la interacció entre l’alcohol i l’ibuprofè. Maria Perelló, responsable del Centre d’Informació del Medicament (CIM) del Col·legi, va donar resposta a les diverses qüestions plantejades pel mitjà, a partir de les quals es va acabar elaborant el següent article: ¿Interaccionan el ibuprofeno y el alcohol?.

Antihistamínics: ebastina

Perelló també va aportar informació sobre l’ebastina, un dels medicaments més coneguts per tractar els processos al·lèrgics. Les respostes de la responsable del CIM es van recollir en una peça titulada Ebastina: ¿Cuándo y cómo debemos usarla?, de Cuídate Plus.

Disfunció erèctil

Finalment, Perelló també va proporcionar informació sobre el sildenafil (viagra), a partir de la qual el mitjà Cuídate Plus va fer la peça següent: Sildenafilo: ¿cuándo y cómo hay que tomarlo?.

Col·loqui “Les claus que afectaran la farmàcia. Repàs a les iniciatives amb més impacte”

El passat 10 de desembre el COFB, Diariofarma i Teva van organitzar a la seu del Col·legi el col·loqui “Les claus que afectaran la farmàcia. Repàs a les iniciatives amb més impacte”, que va comptar amb les intervencions de Jordi De Dalmases, president del COFB; Josep Torrent-Farnell, director de l’Àrea del Medicament del CatSalut; i Rafael Borrás, director de Relacions Institucionals de Teva. José María López Alemany, director de Diariofarma, va moderar la sessió. Aquest mitjà va fer una crònica del col·loqui titulada “La farmacia y el Catsalut no esperan conflictos con enfermería en Cataluña”.

App del COFB i III Jornada del CCFC d’Estratègia i Accions a la Farmàcia Comunitària 2018-2020

Al llarg d’aquest mes, les notes de premsa de l’app del COFB i de la III Jornada del CCFC, que van ser recollides per la majoria de mitjans el mes de novembre, van continuar tenint  repercussions  als mitjans. El Global (tant en versió online com en versió paper), Farmanatur i Revista Acofar van publicar la posada en marxa de la nova app del COFB. D’altra banda, Diariofarma, Consejos de tu Farmacéutico, El Global, Farmanatur i Correo Farmacéutico (tant en l’edició digital com en l’edició en paper) van fer-se ressò de la Jornada del Consell.

Mencions al COFB

L’edició del Vallès Oriental d’El 9 Nou va publicar en paper una notícia titulada “Un joc per prevenir la sida”, que feia referència a la campanya de prevenció del VIH, impulsada per l’associació Actuavallès, amb la col·laboració del COFB.

D’altra banda, el COFB també va ser mencionat en un reportatge d’El País titulat Economía trata de agilizar procesos internos para cumplir con el pago a 30 días. En concret, s’hi feia referència  en el marc d’una peça més general on s’abordaven els pagaments de la Generalitat als seus proveïdors.

Finalment, Francesc Llambí, vocal del COFB, va ser mencionat a la peça “Beber de distintas Fuentes para estar al día en trastornos cutáneos” de Todo Dermo (Correo Farmacéutico).

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal