Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Acidesa d’estómac: causes i recomanacions

Acidesa d’estómac: causes i recomanacions

8 febrer 2019

L’acidesa d’estómac, que també es coneix amb el nom de pirosi, és aquell sabor agre o amarg en la gola i en la boca que va acompanyat d’una sensació ardent i dolorosa que se sent a l’esòfag (darrere de l’estèrnum), i que pot arribar a estendre’s fins al pit i irradiar-se cap al coll o la gola. Aquests símptomes són el resultat de l’acumulació de l’àcid estomacal dins de l’esòfag que provoca la irritació.

En aquesta publicació en parlarem de les causes i oferirem certes pautes i consells per a poder prevenir el malestar que l’acidesa d’estómac pot causar.

Causes

L‘acidesa pot ser causada per una malaltia del reflux gastroesofàgic (reflux àcid), per un espasme esofàgic o bé per l’ús d’alguns medicaments antiinflamatoris. Després d’haver dinat una gran quantitat de menjar, o en el moment de ficar-nos al llit, es pot sentir una sensació de com si el menjar o els líquids tornessin a la gola o a la boca (regurgitació).

Hi ha diversos factors que influeixen i augmenten l’acidesa, com: embaràs, vestir robes atapeïdes que pressionen l’estómac, fumar, prendre cafè i alcohol, tomàquet, xocolata, menjades excessivament grasses o pesades, ceba o els menjars picants. No obstant això, no a totes les persones els afecta de la mateixa manera.

Solucions i tractament a l’acidesa 

L’acidesa ocasional se soluciona amb un antiàcid, però en el cas d’una acidesa continuada es podria arribar a desenvolupar una inflamació i lesió de la mucosa de l’esòfag, la qual cosa requereix la consulta del metge.

Si a part de l’acidesa, també es presenten símptomes com mal de coll persistent, ronquera, tos crònica, asma, vòmits, sang en la femta, dolor en el pit i sensació d’inflor en la gola, llavors la consulta mèdica és necessària.

El tractament de l’acidesa demana un canvi de l’estil de vida, adoptant els consells esmentats més a baix i fent servir si calen medicaments antiàcids que neutralitzen l’àcid d’estómac i es poden prendre, segons la necessitat, per alleujar ràpidament la majoria dels símptomes de l’acidesa. En cas de tractar-se d’una acidesa freqüent o severa, el metge li indicarà la medicació més adequada. 

Informació basada en el contingut de la web de salut Farmaceuticonline:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal