Estàs aquí: Inici > Destacats > Març: Infarma, les eleccions a la Cambra de Comerç i els riscos de l’ibuprofèn, temes més destacats als mitjans

Març: Infarma, les eleccions a la Cambra de Comerç i els riscos de l’ibuprofèn, temes més destacats als mitjans

26 abril 2019


Infarma Barcelona 2019

Març va ser el mes d’Infarma Barcelona 2019. Entre els dies 19 i 21, el recinte firal Gran Via de Fira Barcelona va acollir una nova edició d’Infarma, cita que va tenir un fort impacte als mitjans de comunicació. Aquests en van informar abans, durant i després de la celebració del Congrés, generant més de 500 repercussions entre notícies, articles, reportatges i entrevistes.

Com a tret de sortida d’Infarma, en va destacar l’acte d’inauguració, a la qual va assistir la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés. En van informar, entre altres mitjans, El Periódico, l’agència Europa Press, Con Salud, Correo Farmacéutico i Aldia.cat. La conferència inaugural a càrrec del doctor Julio Mayol, director mèdic de l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid, també va ser un dels actes centrals que va recollir mitjans com  El Global, Diariofarma i Correo Farmacéutico. Alhora,  l’agència EFE va parlar amb el president del COFB, Jordi de Dalmases, per abordar la problemàtica del desabastiment de medicaments, que va ser la temàtica d’una de les taules d’actualitat del Congrés. Altres mitjans van dedicar suplements especials a Infarma durant els dies de celebració del Saló i Congrés Europeu d’Oficina de Farmàcia, com ara La Vanguardia i Correo Farmacéutico.

Finalment, durant l’acte de cloenda, es va destacar el nou èxit d’Infarma i es va passar el testimoni al col·legi madrileny, que organitzarà la següent edició entre el 10 i 12 de març de 2020. Ho van explicar imFarmacias, El Farmacéutico, Diariofarma, Revista Farmanatur i Sanifax, entre altres mitjans. El president del COFB va fer balanç d’Infarma in situ a La Red 3.0. El COFB va enviar un total de 25 notes de premsa amb continguts del Congrés i més d’un centenar de periodistes i una seixantena de mitjans es van acreditar per assistir a Infarma Barcelona 2019.

Prèviament a l’esdeveniment, diversos mitjans van entrevistar a organitzadors i convidats del Congrés, concretament a Jordi de Dalmases, president del COFB i d’Infarma; Francisca Aranzana, vocal d’Oficina de Farmàcia i directora del Congrés d’Infarma; i al doctor Julio Mayol, ponent de la conferència inaugural. En són exemples  El Farmacéutico (1, 2 i 3), El Global ( 1 i 2), Revista Acofar, imFarmacias (1, 2 i 3) i Revista Farmanatur.  Abans de la cita, es van enviar diverses notes de premsa per explicar les temàtiques que s’abordarien a les Taules d’Actualitat i a les Aules Professionals, i es va informar sobre dos projectes relacionats amb el compromís social i la innovació: Infarma Solidari i #Infarmainnova. Es van fer ressò mitjans com imFarmacias, Farmaventas, El Farmacéutico, Diariofarma, El Global o Acta Sanitaria, entre altres.

Núria Bosch, vicepresidenta del COFB, candidata a la Cambra de Comerç

Els dies previs a Infarma, la vicepresidenta del COFB i titular d’oficina de farmàcia, Núria Bosch, va anunciar la seva candidatura a les eleccions a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, que tindran lloc del 2 al 8 de maig. Arran d’aquesta notícia, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i l’Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB) van signar un document de suport conjunt a la candidatura de Núria Bosch i van llençar una nota de premsa que van publicar Diariofarma, El Farmacéutico, Correo Farmacéutico i Sanifax. A més, el diari El Global va entrevistar la vicepresidenta del COFB, destacant que “la farmàcia aporta un fidel reflex de què passa al comerç”.

El COFB com a font d’informació


Els riscos de l’ibuprofèn

El portal digital de RAC1 va recollir les declaracions de Maria Perelló, responsable del CIM, a l’article Els perills de l’ibuprofèn, el fàrmac que tots tenim a casa. També van aprofundir en aquest tema a la Cadena COPE a Catalunya, a on també van entrevistar en directe la responsable del CIM, destacant la necessitat que l’ibuprofèn és un fàrmac que cal controlar.

Hipertèrmia i medicaments

El butlletí d’informació farmacoterapèutica Australian Prescriber va publicar un article on es destacava que la hipertèrmia és un efecte advers potencialment molt greu dels medicaments. Arran de la publicació d’aquesta notícia, Correo Farmacéutico se’n va fer ressò i va demanar la valoració de Maria Perelló des del CIM, posant en relleu que la hipertèrmia per fàrmacs és una toxicitat greu i infrarreconeguda.


Preus del Fortasec

El Ministeri de Sanitat va decidir vetar un nou augment del preu del Fortasec, un popular antidiarreic que no està subjecte al finançament del Sistema Nacional de Salut, segons va informar el diari El País. El rotatiu va publicar un reportatge en el qual utilitzava les dades proporcionades pel COFB per enumerar els medicaments que es troben fora del finançament públic i quina ha estat la seva escalada de preus des del 2012. La informació del diari El País va ser reproduïda per altres mitjans, com ara Con Salud.


Interoperabilitat

La interoperabilitat de la recepta electrònica ha arribat a totes les autonomies però el pas següent és avançar en la introducció de millores, com ara la possibilitat d’anul·lar dispensacions. Amb aquest motiu, Correo Farmacéutico va parlar amb el tresorer del COFB, Joan Calduch, qui va informar que aquesta funcionalitat serà possible a la xarxa farmacèutica de Catalunya al mes de maig.

Mencions al COFB


Projecte Radars

El programa La família Barris de betevé (minut 11.19) va entrevistar una farmacèutica comunitària de la plaça Concòrdia al barri de les Corts de Barcelona, que va explicar com la seva farmàcia forma part del projecte Radars. Aquest projecte permet al farmacèutic contactar amb els serveis socials en cas que detecti mancances o absències dels seus clients.


Nova app d’enviament de medicaments

Arran els dubtes sobre la legalitat d’Entregoo, una nova aplicació d’enviament de medicaments, Correo Farmacéutico es va posar en contacte amb el COFB per tractar sobre aquesta qüestió. El Col·legi no es va posicionar ni a favor ni en contra, ja que no valora iniciatives privades.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal