Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Quin paper pot tenir la microimmunoteràpia en els desequilibris del sistema immunològic?

Quin paper pot tenir la microimmunoteràpia en els desequilibris del sistema immunològic?

17 juny 2019

El passat 20 de maig va tenir lloc al COFB la conferència “Els desequilibris del sistema immunològic i el paper de la microimmunoteràpia” a càrrec de Josepa Rigau, metgessa, formadora i presidenta de l’Associació Espanyola de Microimmunoteràpia (AEMI) i María Luisa García, farmacèutica i formadora de la mateixa associació. L’encarregat de moderar-la va ser Josep Allué, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del COFB.

La sessió tenia per objectius respondre les qüestions: “Què és la microimmunoteràpia?” i “Quins desequilibris del sistema immunològic pot abordar?”. A més, les ponents també pretenien donar a conèixer la importància de tractar la immunitat i la base immunitària dels trastorns que presenten els nostres pacients; els principis de la microimmunoteràpia; aprendre quan, com i on cal aplicar-la; quina ha de ser la dosificació i la posologia adequada dels tractaments; com pot interaccionar amb altres medicaments i quins criteris de derivació hi ha del pacient a un metge especialista.

 

D'esquerra a dreta: Josepa Rigau, metgessa, formadora i presidenta de l'Associació Espanyola de Microimmunoteràpia (AEMI); Josep Allué, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del COFB, i María Luisa García, farmacèutica i formadora de la mateixa associació.

D’esquerra a dreta: Josepa Rigau, metgessa, formadora i presidenta de l’Associació Espanyola de Microimmunoteràpia (AEMI); Josep Allué, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del COFB, i María Luisa García, farmacèutica i formadora de la mateixa associació.

Al començament de la sessió, les ponents van explicar que el sistema immune és una organització de cèl·lules i molècules amb funcions especialitzades en la defensa contra els microorganismes infecciosos i en el control de la normalitat de les nostres cèl·lules. Aquest sistema no té un espai físic propi en l’organisme, sinó que trobem cèl·lules d’immunitat en tots els seus teixits i estructures, per la qual cosa, juntament amb el sistema endocrí i el sistema neurològic, es consideren els regidors i mantenidors de l’homeòstasi de l’organisme.

També van fer referència als factors que afecten el sistema immune: els virus, bacteris i paràsits; la genètica; les deficiències nutricionals; l’estrès i la contaminació ambiental.

Què és la microimmunoteràpia?

Rigau i García van explicar que la microimmunoteràpia es basa en l’experiència de més de 40 anys del Dr. Maurice Jenaer i en la dels centenars de professionals mèdics que l’utilitzen a tot el món. També van apuntar que la microimmunoteràpia comprèn la immunitat – que, des del seu punt de vista, habitualment no es tracta o es deixa de banda- i busca arribar a l’origen d’una disfunció i no només tractar els símptomes.

D’altra banda, van exposar que la microimmunoteràpia utilitza dosis baixes de mesuradors immunitaris (citoquines, àcids nucleics; factors de creixement, etc.) amb la finalitat de regular de manera natural el sistema immunitari. Un dels seus objectius és, segons van assenyalar, impulsar una resposta immune adaptada a llarg termini. A més, també van remarcar que pot utilitzar-se en prevenció i sinergia amb altres tractaments i que ofereix noves perspectives terapèutiques en l’àmbit de la immunoteràpia i la nanofarmacologia.

María Luisa García, farmacèutica i formadora d'AEMI.

María Luisa García, farmacèutica i formadora d’AEMI.

Eines i àrees terapèutiques d’interès per l’oficina de farmàcia

Les 7 eines que es van posar damunt la taula van ser: citoquines, dosis baixes (low doses), diferents graus de concentració/dilució, informació seqüencial, SNA (seqüència d’oligonucleòtids) i l’absorció pel circuit limfàtic. Durant la part més pràctica de la formació, les ponents van aprofundir en les infeccions, els processos inflamatoris, els trastorns relacionats amb l’estrès o l’envelliment, la disfunció mitocondrial i la immunodeficiència.

El vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del COFB, Josep Allué, en un moment de la conferència.

El vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del COFB, Josep Allué, en un moment de la conferència.

Indicacions pràctiques, contradiccions i interaccions amb altres medicaments

A la darrera part de la conferència, es va tractar com es presenten habitualment les fórmules de microimmunoteràpia, quins medicaments de microimmunoteràpia es troben contraindicats en casos d’hipersensibilitat a alguns dels principis actius o dels excipients continguts a les fórmules i si es poden donar o no interaccions amb altres medicaments.

Amb el patrocini de:

 

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal