Estàs aquí: Inici > Destacats > Abordatge de la cosmètica, maquillatge i complements des de la farmàcia

Abordatge de la cosmètica, maquillatge i complements des de la farmàcia

2 desembre 2019

El passat 19 de novembre va tenir lloc al Col·legi de Farmacèutics de Barcelona la sessió “Cosmètica, maquillatge i complements” a càrrec de Laura Jiménez, responsable de Formació i Trade Marketing de Beter; Alba Naváis, maquilladora professional i Marta Romero, coordinadora de formació (zona centre) de Beter.

Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, presentant la sessió.

Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, presentant la sessió.

La formació, coordinada per Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, va abordar els temes següents: higiene facial i hidratació, bàsics del maquillatge, maquillatge i formes galèniques, maquillatge i tipus de pell, indicacions i tècnica de correcció per color, maquillatge pas a pas, utilització i manteniment dels accessoris de maquillatge i casos pràctics.

Maquillatge i formes galèniques

Quan es parla de formes galèniques es fa referència als diferents formats de maquillatge. En primer lloc, les ponents es van centrar en el maquillatge líquid, que ofereix un resultat natural i unifica el to amb lleugeresa. N’hi ha de dos tipus: acabat mat (per a pells grasses o mixtes, que atenua brillantors) i acabat setinat (es tracta d’un producte més hidratant, pensat per a pells seques).

En segon lloc, també van parlar del maquillatge compacte, que ofereix més cobertura i un acabat vellutat. És perfecte per camuflar imperfeccions o per aquelles persones que prefereixin un maquillatge amb una mica més de cobertura. En trobem de dos tipus diferents: en format crema (lluminós, pensat per a pells mixtes i seques, ja que aporta hidratació) o en format pols (acabat vellutat i pensat per a pells grasses o amb brillantors).

Un moment d'una de les exposicions de la sessió "Cosmètica, maquillatge i complements"

Un moment d’una de les exposicions de la sessió “Cosmètica, maquillatge i complements”

Així mateix, van abordar les característiques del maquillatge de barra, que s’aplica directament al rostre i està pensat per a pells normals i seques. En darrer lloc, van destacar el maquillatge cushion, una esponja impregnada de producte que, a mesura que es pressiona, allibera el maquillatge del seu interior. És apte per a tots els tipus de pell.

Quin maquillatge s’aconsella en funció del tipus de pell?

En funció de tipus de pell (normal, seca, mixta o grassa) es recomana un tipus de maquillatge concret. Per a les pells normals, segons es va explicar durant la conferència, es pot escollir entre un gran ventall d’opcions, en funció del tipus d’acabat que es busqui (que cobreixi més o menys, que sigui més o menys setinat, etc.). En definitiva, tenen una gran versatilitat.

En el cas de les pells seques, les ponents van  recomanar el maquillatge líquid (més hidratant), compacte en crema (que ofereix una major cobertura i aporta hidratació i llum al rostre), de barra o cushion. I, finalment, pel que fa a les pells mixtes o grasses, van aconsellar el maquillatge líquid mat (que ofereix un acabat natural per a pells mixtes i evita brillantors), compacte en crema (de major cobertura i que aporta certa hidratació al rostre), compacte en pols (“matifica” brillantors i està indicat per a pells grasses) o cushion. També van apuntar que, en el cas de les pells mixtes i grasses, és recomanable aplicar pols per controlar les possibles brillantors.

Amb el patrocini de:

 

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal