Estàs aquí: Inici > Destacats > Més del 90% dels usuaris que s’han format amb Àgora de Nutrició i Salut recomanarien els seus cursos

Més del 90% dels usuaris que s’han format amb Àgora de Nutrició i Salut recomanarien els seus cursos

26 gener 2021

L’àrea formativa Àgora de Nutrició i Salut, impulsada pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid -a través d’Àgora Sanitària– i Nestlé Health Science, tanca el 2020 amb una valoració molt positiva per part dels farmacèutics: puntuen amb una mitjana de 8,7 punts les formacions del portal i més del 90% recomanaria la realització dels cursos.

Es tracta d’una de les xifres més destacades d’aquest últim any, un 2020 en què, malgrat la crisi sanitària provocada per la COVID-19, les formacions “Control de pes en la farmàcia comunitària” (novetat del 2020), “Alimentació en l’adult” i “Disfàgia, intervenció farmacèutica i solucions” han comptat amb una mitjana de més de 400 inscrits. En totes elles, s’ha potenciat el paper de la farmàcia en el consell nutricional i en la valoració de l’estat nutricional, la recomanació d’exercici físic i de productes basats en l’evidència, així com la importància del coaching nutricional.

Recursos per a la farmàcia sobre requeriments nutricionals durant la pandèmia

En el marc de la COVID-19, s’ha proporcionat als més de 2.500 usuaris d’Àgora de Nutrició i Salut recursos lligats a requeriments nutricionals durant la pandèmia, enfocats tant a l’etapa del confinament, com a situacions concretes, com el sobrepès o la disfàgia. També s’han abordat específicament els problemes de deglució derivats de persones que han passat la malaltia, així com la relació entre alimentació i salut cerebral.

El webinar i els casos pràctics de consell nutricional, nous formats formatius del 2020

En aquest sentit, Àgora Sanitària i Nestlé Health Science han impulsat el webinar com a nou format formatiu, abordant temes com “Requeriments nutricionals del pacient postcovid”, amb més de 400 inscrits. En aquesta formació, es va partir de la premissa que el suport nutricional és essencial durant l’hospitalització, però també en el procés de recuperació, clau per prevenir complicacions futures, una convalescència prolongada i aconseguir, per tant, la progressiva capacitació del pacient.

Un altre nou format introduït el 2020 han estat els casos pràctics de consell nutricional, on s’han tractat temes com la dieta restrictiva o la intolerància a la lactosa. En aquest últim any, també s’ha col·laborat amb experts de l’entorn farmacèutic i amb institucions, com l’Hospital Clínic de Barcelona o Barcelona Brain Health Initiative.

Campanya per a la promoció d’un envelliment saludable a la farmàcia comunitària, la principal novetat del 2021

Àgora de Nutrició i Salut presentarà el 2021 una campanya d’intervenció farmacèutica per a la promoció d’un envelliment saludable a partir del consell nutricional i de l’exercici físic, que, tal com es va anunciar en el seu llançament l’any 2019, serà l’eix central del tercer any de relació entre els Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid i Nestlé Health Science. En el marc d’aquesta campanya, es persegueixen tres grans objectius:

  • Ajudar a millorar l’estat nutricional i de salut dels adults majors de 65 anys, a través de la intervenció del farmacèutic.
  • Implementar un protocol de cribratge per a persones majors de 65 anys, a través d’eines de detecció precoç de la desnutrició i risc de sarcopènia en el context de la farmàcia comunitària que sigui factible i generalitzat.
  •  Formar el farmacèutic per a una correcta intervenció mitjançant l’educació sanitària, el consell alimentari, la recomanació nutricional si es precisa, així com la realització d’activitat física de forma personalitzada.

Presentació de la campanya

La presentació oficial d’aquesta campanya està prevista per al 4 de març per part de les vocalies d’Alimentació i Nutrició dels Col·legis de Farmacèutics de Madrid i Barcelona i amb la intervenció conjunta del Dr. Marco Inzitari, metge especialista en geriatria, director d’Atenció Intermèdia, Recerca i Docència del Parc Sanitari Pere Virgili (Barcelona) i president de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia, i Guillermo Bagaría, vocal d’Oficina de Farmàcia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Tots aquells farmacèutics interessats a assistir a la conferència-presentació, que es retransmetrà via webinar, poden inscriure’s des d’avui a www.agorasanitaria.com.

Així mateix, es continuarà donant suport a la formació en alimentació i nutrició de l’adult mitjançant noves edicions dels cursos sobre disfàgia, control de pes i alimentació saludable. Tal com s’ha fet durant tot aquest temps, aquests cursos es completaran amb bibliografies digerides, infografies sobre temes concrets, webinars i videoentrevistes amb experts i més casos pràctics de consell nutricional.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal