Estàs aquí: Inici > Destacats > El COF de Barcelona clausura la XVI edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia i anuncia una pròxima edició en modalitat híbrida

El COF de Barcelona clausura la XVI edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia i anuncia una pròxima edició en modalitat híbrida

2 juny 2021

El passat 2 de juny es va realitzar l’acte de clausura de la XVI edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF) del COFB, presidit pel seu president, Jordi Casas. Durant el seu transcurs, es va dirigir als alumnes que han finalitzat el programa enguany, recordant que “el nostre model d’oficina de farmàcia fa que haguem de trobar l’equilibri entre el vessant assistencial i el vessant empresarial o de gestió. Per a això és important continuar formant-se en àrees com les novetats terapèutiques, assistencials i professionals, però també anar desenvolupant la part de màrqueting o recursos humans”.

Un moment de l'acte de clausura de la XVI edició del Màster de Gestió de l'Oficina de Farmàcia, celebrat al COFB

Un moment de l’acte de clausura de la XVI edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia, celebrat al COFB

L’acte de clausura també van comptar amb la presència d’Aina Surroca, secretària del COFB i responsable de la Comissió Delegada de Formació Continuada; Juan Carlos Serra, director del MGOF; i Cristina Rodríguez i Mónica Gallach, coordinadores del Màster i membres del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COFB.

Modalitat híbrida per al curs 2021-2022

Durant el curs 2021-2022, en la que serà la XVII edició del Màster, s’innovarà en el format del MGOF. Per primera vegada, s’impartirà amb metodologia híbrida -presencial i en línia-, adaptant-se a les necessitats i preferències dels alumnes.

Arran de la inauguració d’una aula híbrida a la seu col·legial el mes de febrer passat, amb molt bona acollida, s’ha cregut convenient estendre aquesta modalitat al Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia. D’aquesta manera, en el MGOF es podran inscriure alumnes d’altres zones d’Espanya, ja que podran seguir virtualment la major part de les classes, si així ho desitgen. El motiu de mantenir la presencialitat en casos puntuals és doble: d’una banda, hi ha continguts que es considera que és més òptim impartir-los presencialment i, de l’altra, permetrà fomentar el networking entre els alumnes. En tot cas, el repte és que tant el format presencial com el virtual garanteixin la mateixa formació teòrica, participativa i dinàmica.

Aquesta nova modalitat, els detalls de la qual es poden sol·licitar al Departament de Formació del COFB, arriba després que el Màster de Gestió d’Oficina de Farmàcia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona s’hagi anat consolidant com un referent entre els professionals del sector per la seva elevada especialització.

Què opinen els alumnes d’aquesta edició del Màster?

La farmacèutica Maria Gol explica que gràcies al Màster “he pogut adquirir molts coneixements, sobretot de finances”. Considera que és important “tenir estratègies i eines per poder implementar i treballar amb l’equip de la farmàcia, i que permetin, al seu torn, adaptar-se al món actual”. Pedro Vidal, farmacèutic amb una farmàcia a Palma, és un altre dels alumnes que ha cursat el MGOF enguany. Ja són diversos els alumnes de fora de Catalunya que han cursat el Màster al llarg de les diverses edicions celebrades.

Els alumnes han valorat molt positivament el Màster, destacant les eines i coneixement que podran aplicar al dia a dia de l'oficina de farmàcia.

Els alumnes han valorat molt positivament el Màster, destacant les eines i coneixement que podran aplicar al dia a dia de l’oficina de farmàcia.

Vidal afirma que “la valoració global del Màster és molt positiva, ja que vénen professionals de tota mena, sobretot titulars d’oficina de farmàcia, que expliquen la seva manera de veure la farmàcia, la seva gestió i pots aprendre molt d’ells. És com envoltar-te dels millors titulars a l’aula”. I afegeix que aquest màster és idoni per a tots aquells farmacèutics que tenen clar que volen treballar en l’àmbit de la farmàcia comunitària: “Fins i tot sense ser titular d’oficina de farmàcia, li permetrà tenir molts més coneixements sobre finances, màrqueting i recursos humans, que al final fan que siguis un professional molt més ben valorat pel sector i que en sentis millor fent la teva feina”.

Els tres mòduls del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia

El MGOF -dirigit a titulars d’oficina de farmàcia o graduats en Farmàcia que ho seran a curt termini- consta de tres mòduls (Finances i Fiscalitat, Gestió de Persones i Màrqueting), a través dels quals els alumnes poden adquirir totes les claus per una bona gestió de l’oficina de farmàcia, així com eines i recursos per innovar, en un moment de transició i canvis com el que estem vivint. Sens dubte, el Màster proporciona una nova manera d’afrontar les decisions empresarials.

Durant el programa, s’utilitzen exemples, exercicis, casos d’èxit, conferències i altres recursos pràctics perquè l’aplicació de coneixements adquirits sigui immediata. A més, al mòdul 3 els alumnes desenvolupen un pla de màrqueting tutoritzat pel director del Màster, que poden contextualitzar i aplicar a la seva pròpia farmàcia.

Altres publicacions d’interès: 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal