Estàs aquí: Inici > Destacats > Resolució de la convocatòria 2021-2022 de beques i premis del COFB

Resolució de la convocatòria 2021-2022 de beques i premis del COFB

13 juliol 2021

En la sessió del dia 17 de juny, la Junta de Govern del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona va aprovar l’acord del tribunal de beques i premis que resol la convocatòria 2021.

Aquesta convocatòria ha inclòs la beca d’investigació, el premi al millor article publicat a la revista Circular Farmacèutica durant el 2020 i els premis als millors treballs de fi de grau 2020.

Fotografia de les persones premiades i becades, juntament amb membres de la Junta de Govern del COFB, després de la resolució la convocatòria 2021-2022 de beques i premis.

Fotografia de les persones premiades i becades, juntament amb membres de la Junta de Govern del COFB, després de la resolució la convocatòria 2021-2022 de beques i premis.

El Tribunal que ha avaluat les sol·licituds rebudes per optar a beca o premi, i que seguirà el desenvolupament del treball becat, està format pels farmacèutics: Guillermo Bagaría, M. Rosa Ballester, Mercè Barau, Cristina Cardells, David Conde, Roser Vallès, Marta Hernández i Josefina Tapias.

Les bases de la convocatòria especifiquen els aspectes a avaluar relatius a l’equip investigador, al projecte en sí i a l’interès per al col·lectiu farmacèutic.

Beca d’investigació. Dotada amb 9.000€.

  • Impacte d’una intervenció multidisciplinar basada en la revisió centrada en la persona, en pacients institucionalitzats. Investigadors: Anna Maria de Andrés Lázaro, Daniel Sevilla Sánchez, Hilda Alfaro Riveros, Maria Asuncoón Alvarez Carrera, Sonia Baró Sabaté, Marta Escriu de Gracia, Anna Carrasco Álvarez, Margarita Rubio Romera, Laura Mónica Pérez Bazán, Marco Inzitari. Parc Sanitari Pere Virgili.

Premi al millor article publicat a la Circular Farmacèutica durant el 2020. Dotat amb 1.000€.

   • Detecció de norovirus en mostres mediambientals en brots de norovirus en institucions tancades i semi-tancades. Autora: Eva Rico Pachón. Cristina Pérez Carbí; Anna Isabel Belver Comín; Sara Sabaté Camps; Efren Razquin Megias; Javier de Benito Langa; Lorena Coronas Cortes; Àngela Domínguez Garcia; Mireia Jané Checa.
Maria Rosa Ballester, vocal d'Investigació i Docència, acompanyada de les persones becades i premiades en la convocatòria 2021-2022.

Maria Rosa Ballester, vocal d’Investigació i Docència, acompanyada de les persones becades i premiades en la convocatòria 2021-2022.

Premi al millor treball de fi de grau (TFG) presentat l’any 2020 dotat amb 500€ cada un.

   • Establiment de les bases d’una nova immunoteràpia pel melanoma: ús de vesícules extracel·lulars per encapsular àcids nucleics. Autora: Monika Buchholz de la Ossa. Tutors: Dra. Cristina Fornaguera i Puigvert i Dr. Salvador Borrós Gómez. Grup d’Enginyeria de Materials IQS (Gemat) Grau en Farmàcia de l’Institut Químic de Sarrià – Blanquerna FCS (Universitat Ramon Llull).
   • Aplicació de kits de PCR per la detecció de resistències en Mycoplasma genitalium i Neisseria gonorrhoeae i diagnòstic d’infeccions vaginals. Autora: Patricia García García. Tutor: Ana Maria Marques Villavecchia Departament de Biologia, Sanitat i Medi Ambient de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona
   • Recerca de components insulino-mimètics en l’oli d’oliva. Autora: Maria Font-Quer Pellicer. Tutors: Marta Barenys Farmacologia, Toxicologia i Química Terapèutica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona

La Junta de Govern va acordar atorgar 2 premis ex-aequos als Treball de Fi de Grau:

   • Fibromiàlgia a través de la genètica: desenvolupament d’un algoritme de diagnòstic basat en microarrays. Autor: José Manuel Borrego Burón Tutora: Carles Ciudad. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona.
   • Optimització en l’obtenció d’hupertacrina-tacrina pel tractament de la malaltia d’Alzheimer. Autora: Cèlia Comallonga Albareda. Tutor: Raimon Puig de la Bellacasa Cazorla i José Ignacio Borrell Bilbao. Departament Química Orgànica i Farmacèutica Grau en Farmàcia de l’Institut Químic de Sarrià – Blanquerna FCS (Universitat Ramon Llull).

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal