Estàs aquí: Inici > Destacats > El COFB i la Universitat de Barcelona inauguren la VII edició del Màster d’Ortopèdia per a farmacèutics, que s’imparteix per primera vegada en modalitat híbrida

El COFB i la Universitat de Barcelona inauguren la VII edició del Màster d’Ortopèdia per a farmacèutics, que s’imparteix per primera vegada en modalitat híbrida

26 octubre 2021

El passat 25 d’octubre es va inaugurar la VII edició del Màster d’Ortopèdia per a farmacèutics, que organitzen conjuntament el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i la Universitat de Barcelona (UB). La inauguració va anar a càrrec de les codirectores del Màster, Elena Palau, vocal d’Ortopèdia del COFB, i Raquel Martín, professora agregada de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB. També va comptar amb la presència de les coordinadores del Màster, Cristina Rodríguez i Empar Serés, del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COFB.

D'esquerra a dreta: Raquel Martín, professora agregada de la UB, i Elena Palau, vocal d'Ortopèdia del COFB, en un moment de la inauguració del Màster d'Ortopèdia.
D’esquerra a dreta: Raquel Martín, professora agregada de la UB, i Elena Palau, vocal d’Ortopèdia del COFB, en un moment de la inauguració del Màster d’Ortopèdia.

Modalitat híbrida per primer cop

Per primera vegada, i per oferir més flexibilitat als farmacèutics que han decidit cursar-lo, s’ofereixen dos formats: presencial o híbrid. En totes dues modalitats les pràctiques són presencials, però la novetat és que, amb la modalitat híbrida, l’alumne pot cursar la part teòrica del Màster de manera virtual, amb el mateix enfocament participatiu i dinàmic que si hagués vingut presencialment a la seu col·legial.

“L’objectiu és habilitar els alumnes per exercir professionalment l’Ortopèdia”

Durant la inauguració, la vocal d’Ortopèdia del COFB, Elena Palau va explicar que “l’objectiu del Màster és poder habilitar els alumnes per a exercir professionalment l’Ortopèdia, sigui fora de la farmàcia o a la secció d’Ortopèdia d’aquesta”. Per això, “el Màster s’ha adaptat per a complir amb la normativa del Reial decret 437/2002, pel qual s’estableixen els criteris per a la concessió de llicències de funcionament als fabricants de productes sanitaris a mesura”. En aquest sentit, “s’abordaran totes les matèries que són necessàries per complementar la llicenciatura sanitària de Farmàcia i poder exercir la professió d’Ortopèdia”.

Objectius principals del Màster

Palau també va destacar alguns dels objectius específics del Màster: “ampliar i actualitzar coneixements sobre anatomia, fisiologia, biomecànica i fisiopatologia relacionats amb l’Ortopèdia, o adquirir els coneixements i les habilitats per elaborar, adaptar i dispensar productes ortopèdics”.

“Com no podia ser d’una altra manera, és un Màster eminentment pràctic pel tipus de professió que és l’Ortopèdia. El 45% de les hores lectives són pràctiques, que es combinaran amb la visita a empreses del sector. Concretament, les pràctiques, es desenvoluparan en diferents ubicacions de la Universitat de Barcelona, com la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, l’Hospital Podològic i la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, i diferents tallers d’Ortopèdia”, va afegir la vocal d’Ortopèdia del COFB.

El 45% de les hores lectives són pràctiques, que es combinaran amb la visita a empreses del sector
El 45% de les hores lectives del Màster són pràctiques i es combinaran amb la visita a empreses del sector.

Quins temes s’abordaran al Màster d’Ortopèdia?

Al seu torn, la professora agregada de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB, Raquel Martín, va detallar la planificació del Màster. Es divideix en 3 mòduls i 7 assignatures en total, amb continguts relacionats amb la introducció a l’Ortopèdia; les extremitats inferiors, superiors i el tronc; la protètica i les ajudes tècniques; i la gestió de l’Ortopèdia.

Així mateix, Martín també va posar l’accent en el Treball de Fi de Màster (TFM), que consisteix a dissenyar un projecte per desenvolupar un centre d’Ortopèdia. Així doncs, a partir de tutories personalitzades i dels coneixements apresos als Mòduls 1 i 2, els alumnes hauran de realitzar la memòria, la presentació i la defensa pública del treball. Tot plegat.

El farmacèutic i tècnic ortopèdic, clau per millorar la salut en diferents etapes vitals

El Màster d’Ortopèdia està dissenyat específicament per a farmacèutics i impartit per professionals experts en la matèria (professors de la Facultat de Medicina, Farmàcia, Podologia i Tècnics Ortopèdics), que ajuden els estudiants a diferenciar-se professionalment en una àrea de grans oportunitats com és l’Ortopèdia. El farmacèutic i tècnic ortopèdic forma part d’un servei professional de salut i ajuda a millorar la qualitat de vida en totes les etapes de la vida i condicions de salut de les persones.

Podeu consultar aquí el programa de la VII edició del Màster d’Ortopèdia.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal