Estàs aquí: Inici > Destacats > “La farmàcia, a primera línia”, lema d’Infarma Madrid 2022, que se celebrarà entre els dies 22 i 24 de març

“La farmàcia, a primera línia”, lema d’Infarma Madrid 2022, que se celebrarà entre els dies 22 i 24 de març

11 febrer 2022

Organitzat pels Col·legis Oficials de Farmacèutics de Madrid i Barcelona, ​​en col·laboració amb Interalia, Infarma Madrid 2022 reivindicarà l’actuació sanitària i el compromís personal assumit pels farmacèutics espanyols durant l’emergència sanitària actual.

El lema escollit en l’edició d’enguany, que se celebrarà del 22 al 24 de març al recinte firal d’Ifema, a Madrid, és “La farmàcia, a primera línia”. “Més enllà de la pandèmia, el lema d’Infarma defineix també una actitud del mateix col·lectiu farmacèutic de voler ser protagonistes en el futur a través del desenvolupament professional continuat, la prestació de nous serveis com l’assessorament nutricional, la indicació farmacèutica, el seguiment farmacoterapèutic o l’atenció dels col·lectius més vulnerables, aspectes de la professió que també tindran cabuda al Congrés”, explica Luis González.

Dos anys de pandèmia que han obert un camí de desenvolupament professional

I és que, els dos darrers anys, no només han marcat la trajectòria dels farmacèutics a Espanya, també han obert un camí de desenvolupament professional que el Congrés d’Infarma es proposa analitzar. “Els farmacèutics hem marcat fites importants en la vacunació, en la detecció de contagis o en l’atenció de col·lectius vulnerables, per esmentar algunes de les actuacions més destacades en aquesta crisi, que han de tenir continuïtat en el futur. Són continguts que hem incorporat al programa científic d’Infarma, perquè la xarxa d’oficines de farmàcia representa una gran oportunitat per a la societat i el Sistema Nacional de Salut a l’hora d’afrontar reptes tan urgents com l’envelliment, la despoblació o la prevenció”, assenyala Luis Panadero Carlavilla, coordinador del programa científic d’Infarma Madrid 2022.

Conferència inaugural

El doctor Víctor Vidal Lacosta, metge de Treball i inspector de la Seguretat Social, impartirà, el pròxim 22 de març, la conferència inaugural d’Infarma Madrid 2022.

El Dr. Vidal abordarà la prevenció de l’estrès del farmacèutic a l’oficina de farmàcia i incidirà en la importància de reforçar el sistema autoimmune per poder lluitar contra una de les pitjors conseqüències de la pandèmia. Aquest especialista oferirà claus per gestionar l’impacte de la fatiga pandèmica i les repercussions sobre la salut física, així com les mesures necessàries per reduir o prevenir l’aparició del temut estrès crònic, una reacció fisiològica del cos que quan es prolonga durant un temps debilita el sistema autoimmune i és l’origen de múltiples patologies.

El programa científic examinarà, doncs, l’experiència professional acumulada durant la pandèmia i dedicarà un espai en exclusiva a conèixer les novetats relacionades amb les noves vacunes, els tractaments antivirals o l’evolució de la variant Òmicron. Així mateix, s’oferiran resultats autonòmics i internacionals de les proves diagnòstiques realitzades pels farmacèutics d’oficina de farmàcia.

Més de 400 laboratoris i empreses estaran presents a ‘Infarma Madrid 2022’

El Congrés i Saló de la farmàcia ultima una edició que recupera els nivells de convocatòria i participació anteriors a la pandèmia. Així doncs, tres pavellons d’Ifema acolliran la zona comercial i congressual d’un esdeveniment convertit en el gran aparador del sector d’oficina de farmàcia a Espanya.

A poques setmanes que Infarma Madrid 2022 obri les seves portes el pròxim 22 de març, els organitzadors estan molt satisfets del nivell de resposta obtingut del sector. I és que al voltant de 420 laboratoris i empreses vinculades a la farmàcia i més d’un miler de marques comercials estaran representades en una fira consolidada com la cita empresarial de referència del sector a Espanya.

De fet, la superfície neta contractada d’estands directes a Infarma supera, per primera vegada, els 10.000 metres quadrats, que es corresponen a 265 estands expositors directes oberts al Saló. Els segments de dermofarmàcia, complements alimentosos i nutrició, comercialització i distribució o parafarmàcia seran els més representats a la fira comercial.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal