Estàs aquí: Inici > Destacats > Àgora de Nutrició i Salut actualitza el seu disseny amb nous continguts i formats

Àgora de Nutrició i Salut actualitza el seu disseny amb nous continguts i formats

9 març 2022

L’àrea formativa Àgora de Nutrició i Salut ha renovat el seu disseny, oferint més recursos formatius, amb nous continguts i formats innovadors. Aquesta actualització és fruit de la renovació del conveni entre els Col·legis de Farmacèutics de Madrid i Barcelona –a través d’Àgora Sanitària– i Nestlé Health Science, la col·laboració dels quals es va iniciar a finals de 2018, amb l’objectiu de treballar conjuntament en la divulgació de la importància d’una correcta alimentació i nutrició en persones adultes i grans.

Àgora de Nutrició i Salut actualitza el seu disseny amb nous continguts i formats.
Àgora de Nutrició i Salut actualitza el seu disseny amb nous continguts i formats.

Més concretament, aquest acord és una aposta per la formació del farmacèutic en l’alimentació d’adults i persones grans i, d’aquesta manera, reforçar no només el consell nutricional, sinó també la importància de la modificació d’hàbits i de fer exercici físic. Amb tot això, es pretén ajudar-los a aconseguir una dieta més equilibrada i un envelliment actiu i saludable.

Principals novetats del 2022

Categoria formativa sobre nutrició i estat de salut

Aprofundir en l’alimentació en diferents situacions i en l’ús de determinats medicaments. En aquest sentit, s’impartiran diferents webinars amb el títol “Com la nutrició et pot ajudar en…?”, on experts referents parlaran dels requeriments nutricionals i l’adaptació de l’alimentació. Així mateix, també s’impartirà un curs sobre medicaments i nutrients, en el qual es parlarà de la depleció de nutrients deguda a la presa de medicaments i les diferents interaccions.

Vídeos educatius i casos pràctics

Es tracta de petites píndoles divulgatives audiovisuals en les quals s’explica de manera concisa i pràctica diferents aspectes relacionats amb l’alimentació i nutrició en adults i persones grans, que les farmàcies podran utilitzar, al seu torn, en les seves campanyes d’educació sanitària. El format de casos pràctics ja existent s’amplia amb quatre nous temes: control de pes i diabetis, menopausa, salut articular i dificultats a l’hora de mastegar. D’altra banda, s’habilitarà una col·lecció de consells per als usuaris, que estaran classificats per temàtiques i situacions.

Impuls de la campanya per a la promoció d’un envelliment saludable

Al llarg del 2022, es donarà un nou impuls a la campanya d’intervenció farmacèutica per a la promoció d’un envelliment saludable a la farmàcia comunitària, que es va posar en marxa a l’abril de l’any passat i ja compta amb més de 1.300 farmàcies adherides. Sota el lema “Fes-te gran, viu millor”, l’objectiu és contribuir -a través del consell nutricional, la recomanació d’activitat física i el seguiment farmacèutic– a millorar l’estat nutricional i de salut de la població, així com detectar situacions de risc nutricional i sarcopenia en persones de més de 65 anys.

Seminari: gestió per categories

Aquest 2022 ampliem l’oferta formativa al format de classes virtuals, que iniciarem amb un seminari en què analitzarem les possibilitats de la categoria d’Alimentació i Nutrició i el paper clau de la farmàcia en la recomanació i el consell nutricional.

Valoracions dels presidents de COFB i COFM, i del Business Executive Officer de NHS

Jordi Casas, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), explica que “al llarg d’aquests tres anys, hem integrat les iniciatives formatives amb l’activitat professional amb l’objectiu que els farmacèutics col·laborin de manera activa, des de les farmàcies, en la consecució de bons hàbits nutricionals i de vida per aconseguir un envelliment saludable. Renovem així el nostre compromís amb l’actualització permanent del farmacèutic en el consell nutricional, incorporant nous continguts i formats més accessibles.”

Àgora de Nutrició i Salut continua apostant per la formació dels farmacèutics al voltant de l’alimentació d’adults i persones grans.

 “El paper de la farmàcia en la prevenció i el manteniment de la salut a través de l’alimentació i la nutrició en totes les etapes de la vida, però especialment en l’etapa prèvia a l’envelliment, és cada vegada més important, amb especial rellevància en la detecció de mancances nutricionals o de mals hàbits. D’aquí la importància de convenis i projectes com a Àgora de Nutrició i Salut, que contribueixen de manera rigorosa a la formació del col·lectiu”, afirma Luis González, president en funcions del COFM.

Walter Molhoek, Business Executive Officer de Nestlé Health Science Iberia destaca “la necessitat de la prevenció i d’una detecció de risc nutricional precoç, així com la personalització del consell nutricional, en què la farmàcia té un rol molt important per la seva proximitat i coneixement de la població”.

Presència a Infarma Madrid 2022

Àgora de Nutrició i Salut serà present enguany a  Infarma Madrid 2022 a través de la conferència que tindrà lloc el 22 de març: “Com la nutrició et pot ajudar en l’envelliment saludable i la mobilitat?”. Patrocinada per Nestlé Health Science, aquesta ponència estarà moderada per Anna Bach-Faig, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB, i tindrà com a ponents a Maria Luisa Martínez Rodríguez, titular de farmàcia a Coslada (Madrid) i Laura Mónica Pérez Bazán, responsable clínic de Geriatria al Parc Sanitari Pere Virgili (Barcelona) i membre del grup de recerca en envelliment, fragilitat i transicions.

3 anys d’experència formant professionals de la salut

Àgora de Nutrició i Salut és una àrea formativa posada en marxa el 2019 per Àgora Sanitària i Nestlé Health Science. L’objectiu d’aquest portal és posar a l’abast dels farmacèutics i de la resta de professionals de l’oficina de farmàcia un conjunt de recursos online que contribueixin a la millora i professionalització del consell farmacèutic, en un àmbit de tanta rellevància com és la nutrició en adults i persones grans. Des dels seus inicis, ja són 35 els recursos formatius generats i més de 3.500 les inscripcions a formacions, amb una valoració mitjana de 8,7 i una aplicació pràctica del 96%.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal