Estàs aquí: Inici > Destacats > Els farmacèutics de Barcelona col·laboren amb la nova Targeta Cuidadora impulsada per l’Ajuntament de Barcelona

Els farmacèutics de Barcelona col·laboren amb la nova Targeta Cuidadora impulsada per l’Ajuntament de Barcelona

29 setembre 2022

L’Ajuntament de Barcelona ja ha lliurat les 1.000 primeres unitats de la nova Targeta Cuidadora, una mesura pionera que té com a objectiu principal acompanyar les persones que cuiden a la ciutat, tot oferint-los nous recursos i serveis per facilitar i reconèixer la seva tasca. De manera general, la Targeta Cuidadora servirà per accedir a recursos personalitzats adreçats a persones cuidadores, posant en valor la seva tasca imprescindible i sovint poc valorada, tot acompanyant-les i facilitant la seva activitat cuidadora, així com contribuint al seu benestar.

Aquesta iniciativa municipal pionera vol combatre la invisibilitat  social de les tasques de cura, les dificultats que les persones cuidadores afronten en la seva vida quotidiana i la manca d’informació, formació i suport que pateixen, així com reduir el risc d’aïllament de les persones que cuiden. En resum, es tracta d’una mesura inèdita fins ara amb un potencial de creixement notable i que vol aprofundir en la transformació de Barcelona per fer una ciutat més adaptada i permeable a les necessitats de les persones cuidadores.

La participació de les farmàcies de la ciutat de Barcelona

Els farmacèutics comunitaris oferiran als espais Viles Veïnes diferents sessions adreçades a persones cuidadores on s’abordaran 3 grans temàtiques: el bon ús dels medicaments, què cal saber sobre el dolor i què cal saber sobre l’insomni.

Presentació de la Targeta Cuidadora celebrada el passat 8 de setembre a l’Ajuntament de Barcelona, amb la participació de Miquel Recasens, tresorer i responsable. de la comissió de Compromís Social del COFB (3r abaix a l’esquerra) i Cristina Rodríguez, responsable del Dept. de Formació i Desenvolupament Professional del COFB (2a abaix a l’esquerra).

Així mateix, també està previst que, properament, les farmàcies ofereixin, d’una banda, el Sistema Personalitzat de Dosificació a persones de La Marina i Trinitat Vella amb un alt grau de sobrecàrrega; i, d’altra banda, un servei de revisió de farmacioles. Les persones cuidadores que es beneficiïn d’aquests dos darrers serveis ho faran si compleixen uns criteris establerts prèviament per gaudir-ne de manera gratuïta.

Com aconseguir i què ofereix la Targeta Cuidadora?

La Targeta Cuidadora és gratuïta i es pot sol·licitar des del 29 de setembre al web barcelona.cat/ciutatcuidadora o presencialment, tant a l’Espai Barcelona Cuida (c. Viladomat, 127) com a qualsevol de les oficines de Vila Veïna. A més, s’ha habilitat el telèfon 934 132 121 per resoldre dubtes sobre la sol·licitud i l’obtenció de la targeta.

Les avantatges i serveis que ofereix la Targeta Cuidadora es poden consultar en aquest enllaç.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal