Estàs aquí: Inici > Destacats > La salut planetària i la intel·ligència emocional en temps de canvi, temes centrals de la inauguració i clausura d’Infarma Barcelona 2023

La salut planetària i la intel·ligència emocional en temps de canvi, temes centrals de la inauguració i clausura d’Infarma Barcelona 2023

9 març 2023

Queda menys d’una setmana per a la celebració d’Infarma Barcelona 2023, que tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de març al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. La Trobada Europea de Farmàcia, organitzada pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), el Colegio Oficial de Farmacéuticos de Madrid (COFM) i Interalia torna a Barcelona, després de tres anys de pandèmia, amb un programa científic amb prop 80 conferències sota el lema “La resposta als desafiaments de la salut”, i amb moltes novetats que presentaran les empreses i laboratoris del sector farmacèutic, que seran exposades en els més de 32.000 metres quadrats de superfície.

La salut planetària i la intel·ligència emocional en temps de canvi, temes centrals de la inauguració i clausura

Per a l’acte inaugural, que se celebrarà el 14 de març a partir de les 12h, el Comitè Organitzador ha apostat per un format diferent del qual s’ha realitzat en edicions anteriors i constarà de tres parts. En primer lloc, el doctor Josep Maria Antó, com a expert en salut planetària, impartirà una ponència on parlarà de la relació existent entre la salut de les persones i la salut del planeta. A continuació, se celebrarà un col·loqui sobre com els diferents àmbits de la farmàcia afronten el repte de la salut planetària, que comptarà amb la participació de Matilde Sánchez, presidenta de Fedifar; Juan Yermo, director general de Farmaindustria; Mar Fábregas, presidenta de l’Asociación Española de Medicamentos Genéricos (AESEG); i Guillermo Bagaría, director del Congrés d’Infarma Barcelona i vocal d’Oficina de Farmàcia del COF de Barcelona.

Finalment, tindran lloc els parlaments a càrrec de Laura Vilagrà, consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya; Jordi Casas, president del COF de Barcelona, president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i president d’Infarma Barcelona 2023; Manuel Martínez del Peral, president del COF de Madrid i vicepresident d’Infarma Barcelona 2023; i Jesús Aguilar, president del Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos.

Així mateix, per primera vegada, Infarma comptarà amb una conferència de clausura que durà a terme Elsa Punset, escriptora i divulgadora referent en l’àmbit de parla hispana en l’aplicació de la intel·ligència emocional, el 16 de març, a les 16 h. Punset oferirà la conferència “Propostes per a aquests temps extraordinaris”, una xerrada carregada d’optimisme intel·ligent, en la qual interactuarà amb els assistents i plantejarà qüestions que ajudaran a fer un viatge a l’interior del cervell humà, és a dir, a conèixer-se millor a un mateix.

Quins temes es tractaran a les Aules Professionals?

En el programa científic del Congrés, Infarma ha organitzat més de 30 aules professionals on s’abordaran diferents temes relacionats amb el dia a dia de la farmàcia. Més concretament, des del punt de vista assistencial i d’actualització farmacològica, es parlarà, entre altres temes, de l’estratègia One-Health en Salut Pública, la problemàtica de l’ús d’antibiòtics i l’aparició de resistències bacterianes, els desabastiments o les estratègies de futur en el món de la farmacologia. També s’han programat conferències sobre les proves analítiques en el lloc d’assistència al pacient, la farmacogenòmica en l’estratègia d’atenció al pacient crònic polimedicat, i què impedeix el treball conjunt entre professionals sanitaris.

Per altra banda, sobre alimentació i nutrició destaca l’aula sobre hàbits saludables i el problema de l’obesitat; i, en relació amb la dermofarmàcia, s’aprofundirà sobre el paper del farmacèutic en les malalties dermatològiques emergents i s’obrirà el debat sobre si els actius cosmètics en la cura de la pell són moda o ciència. Finalment, en l’àrea de tecnologia i innovació, representants de la farmàcia comunitària, la indústria i la distribució intercanviaran les seves experiències sobre els quatre anys de serialització de medicaments. Així mateix, un altre dels grans temes serà la sostenibilitat en l’oficina de farmàcia.

Tot això, de la mà d’experts de reconeguda trajectòria, entre els quals destaquen la secretària de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Carmen Cabezas; el cap del Servei de Microbiologia del Centre de Diagnòstic Mèdic de l’Hospital Clínic de Barcelona, Jordi Vila; el cap de l’Àrea del Medicament del Parc de Salut Mar, Santiago Grau; la subdirectora General de Promoció de la Salut de la Generalitat de Catalunya, Anna Goll; i la coordinadora tècnica de Recerca i Programes de Gasol Foundation, Paula Berruezo.

Obert el registre de congressistes virtuals

Congressistes i visitants ja poden registrarse a la web d’Infarma per a assistir al Congrés Europeu d’Oficina de Farmàcia i Saló de Medicaments i Parafarmàcia. Com a novetat, enguany s’ha incorporat una nova modalitat de participació, el congressista virtual, perquè aquelles persones que no puguin assistir a l’esdeveniment, puguin seguir de forma online a determinades taules d’actualitat.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal