Estàs aquí: Inici > Destacats > El COFB organitza la tercera edició de la formació “Els matins PROA”

El COFB organitza la tercera edició de la formació “Els matins PROA”

3 abril 2023

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) conjuntament amb la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC) van organitzar la tercera edició de la formació continuada “Els matins PROA”, amb la col·laboració de Menarini. La formació, adreçada a farmacèutics d’hospitals i d’atenció primària, va ser coordinada pel vocal d’Hospitals del COFB, David Conde, i per la farmacèutica adjunta de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i presidenta de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica, Edurne Fernández de Gamarra.

Els objectius de la formació, de cinc sessions de durada i en format webinar, van ser revisar les noves guies i recomanacions publicades al voltant dels programes d’optimització d’antimicrobians (PROA), traslladar les recomanacions a accions pràctiques i compartir experiències de pràctiques de reals portades a terme al territori.

Quins temes es van abordar en aquesta edició dels “Matins PROA”?

En la primera sessió de cicle de formatiu, que va tenir lloc el dijous 23 de febrer, els coordinadors van presentar el curs i van donar pas al cap de l’Àrea del Medicament del Parc de Salut Mar, Santi Grau, i a la cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, Esther Calbo, que van abordar els programes d’optimització d’antimicrobians (PROA) i els documents de consens.

El dijous 9 de març, es va celebrar la segona jornada formativa sobre els PROA i les urgències. En aquesta sessió, moderada per Aurora Fernández, farmacèutica adjunta del Servei de Farmàcia de l’Hospital Materno-Infantil de la Vall d’Hebron, va participar-hi Gemma Garreta, farmacèutica adjunta del Servei de Farmàcia de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.

Els PROA i els sociosanitaris es van tractar en la tercera sessió de la formació continuada, el 16 de març, que va moderar el vocal d’Hospitals del COFB. En aquest cas, van intervenir-hi el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar, Juan Pablo Horcajada, i la responsable del Servei de Farmàcia del Centre Fòrum de l’Hospital del Mar, Mònica Marin.

La quarta sessió, celebrada el 23 de març, va centrar-se en els PROA i els antibiogrames i els criteris Eucast. En aquest cas, va tornar a moderar Aurora Fernández i va comptar amb l’exposició de la cap clínic de Bacteriologia i Micologia del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Nieves Larrosa.

Finalment, en la darrera sessió, que va tenir lloc el 30 de març, la farmacèutica hospitalària del Servei de Farmàcia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Melisa Barrantes, va parlar sobre els PROA i la farmacovigilància, en una jornada que va moderar Edurne Fernández de Gamarra.

Activitat organitzada conjuntament amb:

Amb la col·laboració de:

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal