Estàs aquí: Inici > Destacats > Resolució de la convocatòria 2023-2024 de beques i premis del COFB

Resolució de la convocatòria 2023-2024 de beques i premis del COFB

31 juliol 2023

La Junta de Govern del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), en les sessions celebrades el 15 de juny i el 6 de juliol de 2023, va aprovar l’acord del Tribunal de beques i premis que resol la convocatòria 2023.

Fotografia de les persones premiades i becades, després de la resolució de la convocatòria 2023-2024, amb membres de la Junta del COFB i de la Comissió de premis i beques.
Fotografia de les persones premiades i becades, després de la resolució de la convocatòria 2023-2024, amb membres de la Junta del COFB i de la Comissió de premis i beques.

El tribunal avaluador, tant de les beques com dels premis, va estar format pels farmacèutics Guillermo Bagaria, Ma Rosa Ballester, Anna Bach, Cristina Cardells, David Conde, Roser Vallés, Pilar Gascón, Rosa Madridejos i Josefina Tapias. El tribunal, en la seva resolució, va avaluar aspectes relatius a l’equip investigador, al projecte en si i a l’interès per al col·lectiu farmacèutic.

Beques del COFB

La convocatòria inclou un concurs per concedir dues beques d’investigació. L’objectiu d’aquestes és fomentar el desenvolupament de projectes relacionats amb l’atenció i la recerca farmacèutiques, de qualsevol àmbit de la professió, i que aportin un valor afegit a l’exercici professional.

Els projectes guanyadors han estat:

  • Impacte del perfil lipídic avançat en l’avaluació del risc de malaltia cardiovascular en pacients amb hiperalfalipoproteinèmia. Investigadors: María José Castro, Antoni Riera, Xavier Pintó, David Ceacero i Bárbara Fernández. Hospital Universitari de Bellvitge.
Ma José Castro Castro, una de les investigadores del projecte "Impacte del perfil lipídic avançat en l'avaluació del risc de malaltia cardiovascular en pacients amb hiperalfalipoproteinèmia".
María José Castro, una de les investigadores del projecte “Impacte del perfil lipídic avançat en l’avaluació del risc de malaltia cardiovascular en pacients amb hiperalfalipoproteinèmia”.
  • Expansió de limfòcits T reguladors com a teràpia per frenar la neurodegeneració en la diabetis. Investigadors: Maria Llorián Salvador, Rafael Simó i Cristina Hernández. Universitat Autònoma de Barcelona i Vall d’Hebron Institut de Recerca.
Maria Llorián Salvador, exposant telemàticament el projecte "Expansió de limfòcits T reguladors com a teràpia per frenar la neurodegeneració en la diabetis".
Maria Llorián Salvador, exposant telemàticament el projecte “Expansió de limfòcits T reguladors com a teràpia per frenar la neurodegeneració en la diabetis”.

Premis del COFB

La convocatòria, que premia treballs fets l’any 2022, inclou tres categories: al millor article publicat en una revista d’accés obert, al millor treball de fi de grau i al millor projecte comunitari.

Premi al millor article publicat en una revista d’accés obert, dotat amb 1.000 €.

Sonia Ruiz-Boy és una de les autores de l'article premiat "Appropriateness of drug prescriptions in patients with chronic kidney disease in primary care: a double-center retrospective study".
Sonia Ruiz-Boy és una de les autores de l’article premiat “Appropriateness of drug prescriptions in patients with chronic kidney disease in primary care: a double-center retrospective study”.

Premi al millor Treball de Fi de Grau (TFG), dotat amb 500 €.

  • Nanoparticles for the treatment of Uveal Melanoma. Autora: Eva García Ferreres. Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica, i Fisicoquímica. Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació. Universitat de Barcelona.
Eva García Ferreres en l'exposició del seu TFG premiat "Nanoparticles for the treatment of Uveal Melanoma".
Eva García Ferreres en l’exposició del seu TFG premiat “Nanoparticles for the treatment of Uveal Melanoma”.

En aquesta edició s’han declarat deserts el premi al millor TFG de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Ramon Llull i el premi al millor projecte comunitari.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal