Estàs aquí: Inici > Destacats > Resolució de la convocatòria 2022-2023 de beques i premis del COFB

Resolució de la convocatòria 2022-2023 de beques i premis del COFB

27 juliol 2022

La Junta de Govern del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), en les respectives sessions celebrades el 26 de maig i el 30 de juny de 2022, va aprovar l’acord del Tribunal de beques i premis que resol la convocatòria 2022.

Fotografia de les persones premiades i becades, juntament amb membres de la Junta de Govern del COFB, després de la resolució la convocatòria 2022-2023 de beques i premis.
Fotografia de les persones premiades i becades, juntament amb membres de la Junta de Govern del COFB, després de la resolució la convocatòria 2022-2023 de beques i premis.

El Tribunal que va avaluar les sol·licituds rebudes per optar a beca o premi està format pels farmacèutics Guillermo Bagaría, Ma Rosa Ballester, Franc Capdevila, Cristina Cardells, David Conde, Roser Vallés, Marta Hernández i Josefina Tapias. Al seu torn, a les bases de la convocatòria s’especifiquen els aspectes a avaluar relatius a l’equip investigador, al projecte en si i a l’interès per al col·lectiu farmacèutic.

Beques del COFB

En el marc d’aquesta convocatòria, es realitza un concurs per concedir dues beques d’investigació. L’objectiu és fomentar el desenvolupament de projectes relacionats amb l’atenció i la recerca farmacèutiques, que aportin un valor afegit a l’exercici professional.

Els projectes guanyadors han estat:

  • Avaluació de l’estatus nutricional de vitamina B12 en embarassades i la seva repercussió en el nounat. Investigadors: José Manuel González de Aledo Castillo, Judit García Villoria, Sonia Pajares García, Núria Baños López, Ana Argudo Ramírez, Rosa Ma López Galera, Abraham José Paredes Fuentes, Laura Macias Muñoz, Laia Asso Ministral, Miguel Alsina Casanova. Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica (FCRB).
José Manuel González de Aledo Castillo, en un moment de la presentació del projecte becat pel COFB "Avaluació de l'estatus nutricional de vitamina B12 en embarassades i la seva repercussió en el nounat".
José Manuel González de Aledo Castillo, en un moment de la presentació del projecte becat pel COFB “Avaluació de l’estatus nutricional de vitamina B12 en embarassades i la seva repercussió en el nounat”.
  • Encapsulació i alliberació liposomal per protegir i tractar la pell. Investigadors: Dr. Adrià Botet Carreras, Dr. Jordi Borrell Hernández, Dr. Òscar Domènech Cabrera, Dra. Mª Teresa Montero Barrientos. Institute of Nanoscience and Nanotechnology (IN2UB).

Premis del COFB

Aquesta convocatòria ha inclòs els premis a treballs duts a terme durant el 2021: millor article publicat en una revista d’accés obert, millor Treball de Fi de Grau i, com a novetat, s’ha atorgat el premi al millor projecte comunitari.

Premi al millor article publicat en una revista d’accés obert, dotat amb 1.000 €.

  • Who Suffers From Pharmaceutical Poverty and What Are Their Needs? Evidence From a Spanish Region. Autors: Maria Rubio-Valera, Silvia Marqués-Ercilla, M Teresa Peñarrubia-María, Rosa M Urbanos-Garrido, Carme Borrell, Jordi Bosch, Alba Sánchez-Viñas, Ignacio Aznar-Lou. Parc Sanitari Sant Joan de Déu.
Maria Rubio-Varela ha estat una de les autores de l'article "Who Suffers From Pharmaceutical Poverty and What Are Their Needs? Evidence From a Spanish Region", premiat pel COFB com a millor article publicat en una revista d’accés obert durant el 2021.
Maria Rubio-Varela ha estat una de les autores de l’article premiat pel COFB com a millor article publicat en una revista d’accés obert durant el 2021.

Premi al millor Treball de Fi de Grau (TFG), dotat amb 500 € cada un (2 premis).

  • Organoids in COVID-19 research. Autora: Laura Caballero Prior. Tutora: Ma Pilar Vinardell Martínez- Hidalgo. Departament de Bioquímica i Fisiologia de la Facultat de Farmàcia, Universitat de Barcelona.

S’ha declarat desert el Premi al millor TFG de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Ramon Llull.

Laura Caballero Prior, durant l’exposició del resultat del seu Treball de Fi de Grau "Organoids in COVID-19 research".
Laura Caballero Prior, durant l’exposició del resultat del seu Treball de Fi de Grau “Organoids in COVID-19 research”.

Premi al millor projecte comunitari, dotat amb 1.000 €.

  • Puntuació de risc de genètic de gravetat de COVID-19 en pacients positius per SARS-CoV-2. Estudi CARGENCORS. Autors: Anna Camps Vilaró, Jaume Marrugat de la Iglesia, Irene Román Dégano, Isaac Subirana Cachinero, Rafel Ramos Blanes, Roberto Elosua, Clàudia Solà Richarte, Mel-lina Pinsach Abuin, Ramon Brugada Terradellas, Ruth Martí Lluch. Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI), Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol) i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal