Estàs aquí: Inici > Destacats > ‘Infarma Solidari 2024’ promourà un projecte de cooperació farmacèutica a Uganda

‘Infarma Solidari 2024’ promourà un projecte de cooperació farmacèutica a Uganda

28 febrer 2024

Infarma Solidari abraçarà una nova causa humanitària en el Congrés Europeu de Farmàcia i Saló de Medicaments i Parafarmàcia que organitzen els col·legis oficials de farmacèutics de Madrid i Barcelona, en col·laboració amb CloserStill, i que tindrà lloc entre el 19 i el 21 de març en el recinte firal d’IFEMA Madrid.

El projecte seleccionat en la present edició, on es bolcarà el suport i la solidaritat dels farmacèutics, empreses i organitzacions que es donaran cita a Infarma, permetrà la capacitació tècnica d’alumnes de Farmàcia en la Universitat de Makerere i la millora dels serveis de farmàcia a l’hospital de Saint Joseph, de Kitgum, a Uganda.

Liderat per la Fundación El Alto, una ONG farmacèutica-sanitària amb seu a Vinaròs (Castelló), que porta treballant al país africà des de 2013, el projecte reforçarà el dret a la protecció de la salut de la població mitjançant l’assessorament i la capacitació tècnica dels alumnes de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Makerere, a la capital d’Uganda, Kampala, i la millora dels serveis de farmàcia de l’hospital de Saint Joseph, de Kitgum, contribuint així a enfortir les capacitats locals i donar continuïtat a la labor de la fundació en aquesta regió.

Els fons recaptats a Infarma Solidario serviran per a sufragar durant un any la formació continuada dels farmacèutics i potenciar la relació entre els serveis de la farmàcia hospitalària i el laboratori de formulació magistral del centre, així com emprendre accions d’educació en la salut i millora de l’accés als medicaments i tractaments en la població local. Es beneficiarà de manera directa a una comunitat de 43.800 persones, entre alumnes, professors, pacients i professionals de l’hospital, i de manera indirecta, a més de 1,3 milions de persones.

El president de la Fundación El Alto, David Roca, valora el suport d’Infarma Solidario: “El més important és visibilitzar una realitat tan complicada com la que estem vivint a Uganda; a nivell farmacèutic és un país amb unes necessitats molt grans, amb una gran població de refugiats de Sudan del Sud que requereix una atenció especial i l’accés a medicaments essencials”. “Estem capacitant a l’equip sanitari ugandès per fer formulació magistral de qualitat -explica el fundador de l’ONG i farmacèutic comunitari de Vinaròs-, i estem també treballant amb la Facultat de Farmàcia de la Universitat per fer ús i millorar les instal·lacions del laboratori de formulació magistral”.

Convocatòria pública 2024

Fins a 18 projectes d’ajuda farmacèutica i humanitària s’han presentat en aquesta edició per entitats sense ànim de lucre. En la convocatòria pública anual oberta per Infarma Solidari per seleccionar el projecte humanitari han participat algunes de les principals fundacions, associacions i organitzacions no governamentals que més s’han significat en l’ajuda als col·lectius més desfavorits i l’atenció de pacients crònics d’esclerosi múltiple, Alzheimer o Parkinson, oncològics, situacions de discapacitat o problemes d’addiccions.

Entre els projectes presentats es troben iniciatives de cooperació internacional en països com Camerun, Etiòpia, Guatemala, Ucraïna, Uganda o Bangladesh, així com d’àmbit nacional, enfocades en les diferents comunitats autònomes.

L’organització ha tingut en compte, entre altres criteris de valoració, la trajectòria i especialització contrastada dels projectes presentats per entitats sense ànim de lucre, la inclusió d’aspectes d’educació i capacitació a la població destinatària relacionats amb la prevenció de les malalties i/o la promoció d’hàbits saludables, així com el paper dels farmacèutics com a professionals sanitaris.

Concert solidari: ‘La Guàrdia Gira 40 aniversari’

Infarma Solidari celebrarà el pròxim 20 de març un concert benèfic a càrrec del grup de música rock “La Guardia” amb la finalitat de recaptar fons a través de la venda d’entrades i patrocinis, que es destinaran íntegrament al projecte seleccionat en aquesta edició d’Infarma Solidari.

El president del COFM, Manuel Martínez del Peral, ha agraït la tasca que desenvolupen les 18 entitats que s’han presentat a la convocatòria, en la línia de transparència i de compromís social d’aquesta trobada farmacèutica: “Totes les iniciatives presentades tenen un gran valor sanitari, social i humà i enllacen amb la vessant social de la professió farmacèutica; a més, són línies de col·laboració obertes per a un sector que cada edició d’Infarma demostra la seva solidaritat i les seves enormes ganes de treballar i estar prop de les persones que més el necessiten per garantir-los el millor accés possible als tractaments i la cura de la seva salut”, assenyala.

Des de 2016, Infarma Solidari impulsa el compromís social en l’àmbit farmacèutic a través de diferents activitats benèfiques, divulgant l’acció social i solidària dels diferents agents del sector farmacèutic i promovent accions que permetin recaptar fons solidaris destinats íntegrament al finançament de projectes d’àmbit sanitari, humanitari i social.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal