Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Fitoteràpia: Usos i aplicacions dels olis essencials en l’embaràs i la lactància

Fitoteràpia: Usos i aplicacions dels olis essencials en l’embaràs i la lactància

19 març 2018

Els passats 1 i 8 de març el COFB va acollir el curs “Fitoteràpia: usos i aplicacions dels olis essencials en l’embaràs i la lactància”, d’un total de sis hores de durada. Es tractava d’una formació adreçada exclusivament a professionals sanitaris amb coneixements avançats en olis essencials, o que haguessin fet el curs de “Fitoteràpia: usos i aplicacions dels olis essencials”, impartit al llarg dels mesos de gener i febrer de 2018.

La formació va anar a càrrec d’Alfredo Fdez. Quevedo,  llicenciat en Farmàcia, naturòpata graduat i especialitzat en olis essencials terapèutics en diverses institucions franceses i responsable tècnic de Pranarôm España. El coordinador del curs va ser Josep Allué, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del COFB.

El curs "Fitoteràpia: usos i aplicacions dels olis essencials en l'embaràs i la lactància" va seguir-se amb un gran interès.

El curs “Fitoteràpia: usos i aplicacions dels olis essencials en l’embaràs i la lactància” va seguir-se amb un gran interès.

Podem utilitzar els olis essencials durant l’embaràs?

La resposta és afirmativa, però cal tenir en compte una sèrie de precaucions que en garanteixin la seguretat i l’eficàcia.

Els olis essencials poden ajudar a tractar les principals afeccions de l’embaràs, per a les quals hi ha poques alternatives terapèutiques a causa de la toxicitat dels tractaments convencionals.

Els objectius de la formació

El curs tenia per objectius principals:

  • Conèixer i saber aplicar els principals olis essencials quimiotipats amb indicacions específiques relacionades amb el període especial de l’embaràs i la lactància.
  • Aportar les eines necessàries per associar les diverses vies d’administració dels olis essencials (tòpica, oral, difusió, inhalació, etc.) amb la finalitat d’aconseguir un tractament integral.
     
    El coordinador del curs i vocal de Plantes Medicinals i Homepatia del COFB, Josep Allué acompanyat d’Alfredo Fdez. Quevedo, llicenciat en Farmàcia i especialitzat en olis essencials terapèutics.

    El coordinador del curs i vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del COFB, Josep Allué acompanyat d’Alfredo Fdez. Quevedo, llicenciat en Farmàcia i especialitzat en olis essencials terapèutics.

El programa

Al llarg de les dues sessions del curs els alumnes van poder adquirir, entre d’altres,  coneixements sobre els temes següents:

  • Recomanacions generals a la dona embarassada.
  • Famílies bioquímiques i olis desaconsellats.
  • Olis essencials d’ús segur.
  • Formulari de l’embaràs.
  • Infeccions: grip, refredats, prevenció d’infeccions greus, cistitis, candidiasi, diarrea infecciosa.
  • Afeccions osteomusculars: ciàtica.
  • Afeccions circulatòries: cames cansades, varius, hemorroides, trastorns de la tensió arterial.
  • Trastorns digestius: nàusees, acidesa gàstrica, gastritis, restrenyiment, trastorns de la gana.
  • Afeccions nervioses: mal de cap, ansietat, estrès.
  • Part: relaxació del perineu, preparació del part, contraccions precoces, dolor, episiotomia.
  • Lactància: estimulació de la lactància, cura del mugró, ingurgitació, congestió mamària, mastitis, abscés mamari.

 

Amb la col·laboració de:

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal