L’alimentació vegetariana es basa en el consum d’hortalisses, verdura, fruita, llegums i derivats, cereals i grans, tubercles, llavors, fruits secs, olis i greixos vegetals.
Quins tipus de dietes vegetarianes hi ha?
Dieta ovolactovegetariana
És la més àmplia i la que segueixen la majoria de vegetarians. Ademés dels aliments d’origen vegetal, inclou els ous, la llet i derivats i la mel.
Dieta vegana
És la dieta que evita tot tipus d’aliments d’origen animal. És a dir, alimentació 100% vegetal sense carn, ous, peixos, ni marisc, lactis, ous ni mel.
Dieta crudivegana
És una dieta basada en aliments d’origen vegetal crus com hortalisses, verdures, fruites, fruits secs i llavors, llegums i cereals germinats.
Dieta flexiteriana
És una dieta vegetariana flexible en la que no s’exclouen del tot els productes animals, sinó que es segueixen consumint en determinades ocasions i a ser possible de procedència ecològica.
Els nutrients a tenir en compte
Els principals nutrients a tenir en compte en les dietes vegetarianes són la vitamina B12, la vitamina D, el ferro, el zinc, el iode, el calci, els àcids grassos omega-3 i les proteïnes. A partir del tipus de dieta, sabrem quins són els nutrients a tenir en compte.
Informació extreta del contingut de la web de salut Farmaceuticonline:
Altres publicacions d’interès: