Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Dietes vegetarianes i complements alimentosos. Quins tipus hi ha i quins nutrients hem de tenir en compte?

Dietes vegetarianes i complements alimentosos. Quins tipus hi ha i quins nutrients hem de tenir en compte?

17 desembre 2021

L’alimentació vegetariana es basa en el consum d’hortalisses, verdura, fruita, llegums i derivats, cereals i grans, tubercles, llavors, fruits secs, olis i greixos vegetals. 

Quins tipus de dietes vegetarianes hi ha?

Dieta ovolactovegetariana

És la més àmplia i la que segueixen la majoria de vegetarians. Ademés dels aliments d’origen vegetal, inclou els ous, la llet i derivats i la mel.

Dieta vegana

És la dieta que evita tot tipus d’aliments d’origen animal. És a dir, alimentació 100% vegetal sense carn, ous, peixos, ni marisc, lactis, ous ni mel.

Dieta crudivegana

És una dieta basada en aliments d’origen vegetal crus com hortalisses, verdures, fruites, fruits secs i llavors, llegums i cereals germinats.

Dieta flexiteriana

És una dieta vegetariana flexible en la que no s’exclouen del tot els productes animals, sinó que es segueixen consumint en determinades ocasions i a ser possible de procedència ecològica.

Els nutrients a tenir en compte

Els principals nutrients a tenir en compte en les dietes vegetarianes són la vitamina B12, la vitamina D, el ferro, el zinc, el iode, el calci, els àcids grassos omega-3 i les proteïnes. A partir del tipus de dieta, sabrem quins són els nutrients a tenir en compte.

Informació extreta del contingut de la web de salut Farmaceuticonline:

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal