Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Vocalia d’Alimentació i Nutrició: objectius i grups de treball

Vocalia d’Alimentació i Nutrició: objectius i grups de treball

22 març 2013

 

reunio-vocalia_alimentacio-190313

Reunió de treball de la Vocalia d’Alimentació i Nutrició a la seu col·legial (19 de març). La vocal d’aquesta àrea del Col·legi és Anna Bach i Faig, a l’esquerra.

Un dels objectius principals de la Vocalia d’Alimentació i Nutrició del Col·legi és consolidar el paper del farmacèutic com a professional promotor de la salut en temes de consell i educació nutricional. Per això treballa per proporcionar eines al farmacèutic d’oficina de farmàcia com guies sobre consell alimentari, etiquetatge, interacció aliment-medicament, etc., així com per dotar-lo de formació científica actualitzada en l’àrea d’alimentació, nutrició i dietètica. Aconseguir l’especialització del farmacèutic en aquestes àrees a partir d’una formació addicional reconeguda per una Universitat del país és una de les finalitats que s’ha proposat la Vocalia. Cal dir que el desenvolupament de projectes en l’àrea de l’alimentació en el marc de la multidisciplinarietat també forma part de les seves activitats.

En què estan treballant els grups de treball de la Vocalia?

  • Grup de Complements alimentosos. En aquest moment s’està centrant en l’elaboració de fitxes pràctiques de complements destinades als farmacèutics comunitaris (ús, evidència, pautes de dosificació i riscos, etc.).
  • Grup de Promoció de la Salut. L’obesitat és el tema al qual s’està prestant especial atenció des de la Vocalia, sobretot l’obesitat infantil. S’està dissenyant una intervenció pilot per a la prevenció del sobrepès i l’obesitat infantil i juvenil a la farmàcia comunitària a través de la promoció d’estils de vida saludables en el marc del Comitè Operatiu de Prevenció i Salut Comunitària (COPISC).

2 Comentaris

  1. josepa quer domingo

    em convé saber l’any creació vocalia d’alimentació. 198x

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal