Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > La farmacèutica Rosaura Farré, premiada pel Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans

La farmacèutica Rosaura Farré, premiada pel Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans

22 novembre 2013
premiats_ccniec_2013

D’esquerra a dreta, Luis Moreno, president de l’Institut Danone; Rosaura Farré, farmacèutica; Pere Vicent Balfegó i Montserrat Brull, d’Indústries Balfegó; Mireia Medina, Carmen Cabezas i Jordi Salas, presidents de l’acte / IEC

Rosaura Farré ha rebut el IV Premi Ramon Turró del Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC). El motiu d’aquest guardó, que es va lliurar a la Sala Prat de la Riba de l’IEC el 21 de novembre, va ser “la seva dilatada i fructífera trajectòria docent i investigadora en l’àmbit de la nutrició”.

Rosaura Farré, catedràtica jubilada de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València i doctora en farmàcia per la Universitat de Barcelona, va aprofundir la seva formació a l’Institut National Agronomique Paris-Grignon. A la Universitat de València ha estat directora del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Bromatologia, Toxicologia i Medecina Legal. També ha exercit de professora a la Universitat de Sevilla i a la de Barcelona, i en aquesta última ha estat directora de la Fundació CESNID (Centre d’Ensenyament Superior de Nutrició i Dietètica). La seva recerca sobre la biodisponibilitat dels minerals, les modificacions dels aliments com a conseqüència dels tractaments tecnològics o l’emmagatzematge i avaluació de l’estat nutricional de les poblacions es reflecteixen en més de cent cinquanta articles en revistes d’alt impacte i altres treballs de revisió i capítols de llibres. Ha efectuat estades com a docent i investigadora a l’Institut für Lebensmittel und Technologie de Berlín, a la Universitat de Piura (Perú) i de San Carlos de Guatemala. Ha estat presidenta de la Societat Espanyola de Nutrició, presidenta del Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) i membre de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

Els altres premiats van ser l’Institut Danone, com a millor iniciativa de la indústria alimentària; i Indústries Balfegó, per la innovació en productes alimentaris.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal