El farmacèutic Ferran Sala, del Servei de Farmàcia de l’Hospital Germans Trias i Pujol, ha actuat com a validador i assessor tecnològic del projecte que ha rebut el tercer premi del Programa Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB (PRUAB). El treball tenia com a objectiu donar suport al diagnòstic de malalties en els animals sacrificats als escorxadors a través d’innovacions en el transport de les mostres i de la creació d’una aplicació mòbil que permeti als veterinaris accedir als professionals i als mitjans del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de forma remota. Alhora, contemplava també una possible ampliació de l’àrea d’actuació del Servei de Suport a Escorxadors (SESC) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
“L’intercanvi telemàtic immediat de les imatges obtingudes i el contacte directe a través de la tecnologia mòbil fa més ràpid el procés i pot millorar el diagnòstic i l’eficàcia de la inspecció veterinària”, ens comenta Ferran Sala. El seu paper a l’Hospital Germans Trias i Pujol com a encarregat de l’àrea d’Innovació Tecnològica l’ha ajudat a fer l’assessoria tecnològica que el projecte requeria. En aquest centre hospitalari s’ha encarregat de la implantació del robot al Servei de Farmàcia, sistemes automatitzats de dispensació a Infermeria, prescripció electrònica i també projectes relacionats amb la telefonia mòbil, entre d’altres.
El Programa Generació d’Idees del PRUAB pretén el desenvolupament d’idees de negoci i la seva transformació en projectes empresarials. L’última edició, on aquest treball ha obtingut el tercer premi, s’ha dedicat a impulsar iniciatives en el sector bio. Pel que fa al primer premi, ha estat atorgat a MyStone, una eina que permet agilitzar el procés d’identificació i classificació dels càlculs renals. El segon premi ha sigut per al projecte Celifast, un biosensor per al ràpid diagnòstic de la malaltia celíaca.