Estàs aquí: Inici > Destacats > Premi del Programa Generació d’Idees del PRUAB: suport al diagnòstic de malalties als escorxadors

Premi del Programa Generació d’Idees del PRUAB: suport al diagnòstic de malalties als escorxadors

22 gener 2014
premi_pruab

Els autors del projecte premiat: Enric Vidal (al mig de la foto), investigador del CReSA, i Ferran Sala (a l’esquerra), investigador del Servei de Farmàcia de l’Hospital Germans Trias i Pujol

El farmacèutic Ferran Sala, del Servei de Farmàcia de l’Hospital Germans Trias i Pujol, ha actuat com a validador i assessor tecnològic del projecte que ha rebut el tercer premi del Programa Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB (PRUAB). El treball tenia com a objectiu donar suport al diagnòstic de malalties en els animals sacrificats als escorxadors a través d’innovacions en el transport de les mostres i de la creació d’una aplicació mòbil que permeti als veterinaris accedir als professionals i als mitjans del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de forma remota. Alhora, contemplava també una possible ampliació de l’àrea d’actuació del Servei de Suport a Escorxadors (SESC) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

“L’intercanvi telemàtic immediat de les imatges obtingudes i el contacte directe a través de la tecnologia mòbil fa més ràpid el procés i pot millorar el diagnòstic i l’eficàcia de la inspecció veterinària”, ens comenta Ferran Sala. El seu paper a l’Hospital Germans Trias i Pujol com a encarregat de l’àrea d’Innovació Tecnològica l’ha ajudat a fer l’assessoria tecnològica que el projecte requeria. En aquest centre hospitalari s’ha encarregat de la implantació del robot al Servei de Farmàcia, sistemes automatitzats de dispensació a Infermeria, prescripció electrònica i també projectes relacionats amb la telefonia mòbil, entre d’altres.

El Programa Generació d’Idees del PRUAB pretén el desenvolupament d’idees de negoci i la seva transformació en projectes empresarials. L’última edició, on aquest treball ha obtingut el tercer premi, s’ha dedicat a impulsar iniciatives en el sector bio. Pel que fa al primer premi, ha estat atorgat a MyStone, una eina que permet agilitzar el procés d’identificació i classificació dels càlculs renals. El segon premi ha sigut per al projecte Celifast, un biosensor per al ràpid diagnòstic de la malaltia celíaca.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal