Estàs aquí: Inici > Destacats > Serveis a la farmàcia, Infarma i retards en el pagament, alguns dels temes més destacats als mitjans al gener

Serveis a la farmàcia, Infarma i retards en el pagament, alguns dels temes més destacats als mitjans al gener

9 febrer 2015

Durant el primer mes de l’any els mitjans han tornat a parlar sobre diferents temes relacionats amb la professió farmacèutica. Aquests són els principals:

Prova de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte, dos serveis que donen valor a la farmàcia assistencial

CorreofarmaceuticoLes farmàcies ofereixen diferents serveis que enforteixen el seu paper assistencial i posicionen al farmacèutic com a un agent de salut més en el conjunt de la xarxa sanitària.  Un d’aquests serveis, el Sistema Personalitzat de Dosificació (SPD) -que busca millorar l’adherència al tractament- ha estat el tema d’un reportatge publicat a Correo Farmacéutico titulat “El paciente debe conocer en qué le ayuda el SPD”.

D’altra banda, un servei que està en augment és la Prova de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte que es realitza a les farmàcies. L’equip d’Infobarris” de BTV es va desplaçar al barri barceloní de Sant Martí per veure en què consistia i com es realitzava aquesta prova.


Denunciem de nou el retard en el pagament a les farmàcies catalanes

puntavuiEl passat 5 de gener vam tornar a denunciar als mitjans que l’Administració no havia pagat els 108,3M€ corresponents a les factures dels medicaments dispensats al mes de novembre, i per tant, tornava a acumular dos mesos de deute. Alguns dels mitjans que es van fer ressò van ser els següents: Correo FarmacéuticoEl GlobalInfosalusEl Punt Avui i El Mundo.

Pòsters científics: eines per compartir experiències i millorar la professió farmacèutica des del present a Infarma Barcelona 2015

elglobalSeguint en la línia del lema escollit per a Infarma Barcelona 2015 –“Orientats a l’acció. Experiències per millorar la farmàcia des del present”- els pòsters científics es converteixen en una de les eines per donar a conèixer què s’està fent actualment en el sector i ajudar a que la professió continuï creixent. El termini per presentar-los finalitza el 14 de febrer i gràcies a la nova seu on tindrà lloc aquesta nova edició, el recinte firal de Gran Via, els pòsters tindran més protagonisme.

Així ho van recollir diferents mitjans de la premsa especialitzada, com ara El Farmacéutico, El Global, imFarmacias, Acta Sanitaria i Farmaventas.

Els farmacèutics, referents en temes de salut

BTVUn cop més els farmacèutics han sortit als mitjans donant consells sobre diferents temes relacionats amb la salut, concretament sobre com tractar l’insomni de forma natural. Així es va poder veure a l’“Informatiu” de BTV i sentir al programa “I tu com estàs de salut?” de Mataró Ràdio, mitjans que van recollir les recomanacions que va aportar en aquest camp Maria José Alonso, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del Col·legi.

imfarmacias
Una altra consulta recurrent a les farmàcies és com tractar el desànim, és per això que el portal de formació online Àgora Sanitària i el laboratori farmacèutic Esteve van crear el curs CONFÍA (Consejo Farmacéutico e Indicación en consultas sobre el estado de ánimo). Gràcies a l’èxit de la primera edició, al febrer començarà la segona. Aquests són els mitjans que van fer difusió de la notícia: imFarmacias, Medicinatv i Farmaventas.

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal