Estàs aquí: Inici > INFARMA > Què poden aportar els farmacèutics en la prevenció cardiovascular? I en les malalties cròniques?

Què poden aportar els farmacèutics en la prevenció cardiovascular? I en les malalties cròniques?

17 març 2015

IFalta just una setmana per a què comenci Infarma Barcelona 2015, punt de trobada del sector farmacèutic organitzat conjuntament pelsCol·legis de Farmacèutics de Madrid i Barcelona, amb la col·laboració d’Interalia, que tindrà lloc els propers 24, 25 i 26 de març al recinte firal de Gran Via. Durant els tres dies més de 220 ponents d’àmbit nacional i internacional es donaran cita per parlar, mitjançant les 10 taules de debat i més de 60 aules actives, dels nous serveis que ofereixen les farmàcies al pacient de forma creixent, així com debatre l’actualitat i les perspectives del sector en el marc del lema escollit per a aquesta 27a edició: “Orientats a l’acció. Experiències per millorar la farmàcia des del present”. El programa complet es pot consultar al web d’Infarma a través d’aquest enllaç.

Prevenció del risc cardiovascular, atenció farmacèutica al pacient crònic complex, detecció precoç del VIH i càncer de còlon, alguns dels serveis que presten les farmàcies

A la taula “Serveis farmacèutics de prevenció i atenció al pacient”, s’explicaran diferents serveis professionals que s’estan prestant a les farmàcies de diferents àmbits geogràfics, alguns d’ells concertats amb el sistema públic de salut i altres des de l’àmbit privat, com ara l’atenció farmacèutica al pacient crònic complex, i també es presentaran els resultats del programa pioner de detecció de risc cardiovascular en què participen les farmàcies, que va començar fa un any. Un debat més ampli s’abordarà a la conferència “La farmàcia i la salut pública”.

radars_farmacia

Farmàcia participant al projecte Radars. L’adhesiu corresponent les identifica

La prevenció del risc cardiovascular també estarà present a la conferència inaugural, a càrrec del cardiòleg Josep Brugada, expert mundial en mort sobtada, on s’aprofundirà en el rol que poden desenvolupar els farmacèutics en aquest àmbit. Un altre exemple d’èxit de col·laboració de la farmàcia en la xarxa sanitària és el projecte Radars –creat amb l’objectiu de detectar i ajudar a persones grans en risc d’aïllament– del qual se’n parlarà a l’aula activa “El farmacèutic compromès amb la societat”.

Les aules actives estan centrades en aprofundir coneixements en les àrees d’especialització de la farmàcia i en aquesta edició alguns dels temes seran què s’ha de tenir en compte per aconsellar sobre esport des de la farmàcia i com pot ajudar la fitoteràpia en el tractament coadjuvant del càncer. 

Infarma en xifres

Durant els 3 dies de Congrés:

  • Més de 220 ponents
  • 10 taules rodones
  • Més de 60 aules actives

El Comitè organitzador preveu la participació de:

  • 25.000 visitants professionals
  • 335 laboratoris i empreses expositores
  • 1.100 marques

Més informació: nota de premsa (via www.cofb.org)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal