Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > El Dr. Abel Mariné, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia de la UB, distingit per la seva tasca divulgadora

El Dr. Abel Mariné, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia de la UB, distingit per la seva tasca divulgadora

30 març 2015
Claudi-Mans_Abel-Marine

Els guardonats Abel Mariné, catedràtic emèrit del Departament de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de farmàcia (dreta) juntament amb Claudi Mans, catedràtic emèrit del Departament d’Enginyeria Química
Font: Universitatd e Barcelona (UB)

El Dr. Abel Mariné, catedràtic emèrit del Departament de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia, ha estat guardonat per la seva tasca divulgadora amb la II Distinció de la UB a les millors activitats de divulgació científica i humanística. Aquest reconeixement, impulsat pel Consell Social i el Claustre de Doctors de la UB, té com a objectiu fomentar la difusió de l’activitat científica i el coneixement al conjunt de la societat.

Abel Mariné (Barcelona, 1943) és expert en nutrició i ciències dels aliments, en particular en el camp de les amines biogèniques i de les poliamines, així com en interaccions entre aliments i medicaments, seguretat alimentària i nutrició comunitària. Catedràtic emèrit del Departament de Nutrició i Bromatologia, va ser un dels impulsors del campus de l’Alimentació de la UB, on actualment porta la coordinació acadèmica de la Unitat UB-Bullipèdia i presideix el comitè d’experts de la Càtedra UB Carn i Salut, situada en aquest campus.

En el terreny institucional, el professor Mariné ha estat director general d’Universitats de la Generalitat de Catalunya (1986-1990), membre del Quadre d’Experts en Seguretat dels Aliments de l’Organització Mundial de la Salut (1984-1988) i gestor del Programa nacional de tecnologia d’aliments de la Comissió Interministerial de Ciència i Tecnologia (1994-1998). El 2012 va ser guardonat amb el Premi Ramon Turró del Centre Català de la Nutrició. Com a divulgador, participa regularment en diversos mitjans de comunicació (TV, ràdio i diaris), i publica un article quinzenal a El Punt Avui, a més de col·laborar com a expert en diversos organismes (Agència Catalana de Seguretat Alimentària, Agència de Salut Pública de Catalunya) i d’impartir conferències divulgatives. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i president de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació.

També va estar guardonat el Dr. Claudi Mans Teixidor, catedràtic d’Enginyeria Química de la Facultat de Química de la UB. El premi es va lliurar el dimarts 17 de març en un acte presidit pel vicerector de Política Científica, Enric I. Canela, i el president del Consell Social, Salvador Alemany, i en el qual van participar els guardonats i el secretari de la Fundació Triptolemos, Ramon Clotet.

Font i més informació: nota informativa al web de la UB

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal