Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Setmana Europea de l’Esport: del 7 al 13 de setembre #BeActive!

Setmana Europea de l’Esport: del 7 al 13 de setembre #BeActive!

8 setembre 2015

EWOS-BEACTIVE-visual-blueAquesta campanya, iniciativa de la Comissió Europea, vol promoure l’esport i l’activitat física a tota Europa i servir d’inspiració als ciutadans per ser actius (#BeActive). La Setmana Europea de l’Esport està concebuda per congregar a les persones, les autoritats públiques, el moviment esportiu, les organitzacions de la societat civil i el sector privat. Està oberta a tota la ciutadania, sense importar l’edat, els antecedents o el nivell de condició física. La Setmana també vol servir d’inspiració als europeus perquè siguin actius amb regularitat i tinguin més oportunitats de fer exercici diàriament.

L’esport i l’activitat física contribueixen substancialment al benestar dels ciutadans. No obstant això, el nivell d’activitat física està actualment estancat, i fins i tot disminueix en alguns països. La falta d’activitat física repercuteix negativament en la societat i en la salut dels ciutadans, però també implica costos econòmics. A més, l’esport té el potencial de reforçar els missatges de tolerància i d’enfortir el sentiment de ciutadania.

L’estructura de la Setmana Europea de l’Esport girarà entorn de 4 Dies Temàtics:

  • els centres educatius
  • els llocs de treball
  • les activitats a l’aire lliure
  • els clubs i gimnasos

En aquests quatre entorns, s’organitzaran nombroses iniciatives i activitats a diverses escales (UE, nacional, regional o local). El principal tema de la campanya de la Setmana, «Ser Actius» (#BeActive), també ha de convertir-se en el marc de referència per a les campanyes existents, i els actes i activitats al llarg de tot l’any.

La primera Setmana Europea de l’Esport tindrà lloc del 7 al 13 de setembre de 2015. Aquest primer any, els països participants podran dur a terme activitats i actes a escala nacional, regional o local fins a finals del mes. A partir de 2015, la Setmana Europea de l’Esport se celebrarà anualment al setembre.

Per a més informació:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal