Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Aliments i energia extra per a la tardor

Aliments i energia extra per a la tardor

16 novembre 2015

Per a la tardor i per qualsevol altra època de l’any, una alimentació saludable ha de cobrir les necessitats de l’organisme, i cada època té aliments específics que aporten els nutrients necessaris d’una manera variada i adequada a l’estació. Una dieta equilibrada ha de ser satisfactòria i elaborada en funció dels hàbits, la gastronomia de la zona i la temporada. Hidrats de carboni, proteïnes, grasses, vitamines i minerals són nutrients que han d’estar, junt amb l’aigua, presents a la dieta.

El canvi estacional i tornar a la rutina de la feina ens fan sentir una mica cansats i estressats i poden ocasionar canvis en el nostre estat d’ànim. Convé incloure en la nostra dieta aliments com pasta, arròs, llegums o patates que aporten energia i són pobres en greixos. Tampoc no han de faltar les vitamines i els minerals, i recordar que l’estrès pot fer que en perdem.

fruita tardor

Pomes i peres, fruita de temporada de recomanable consum

menjar tardor

Alguns dels aliments recomanats per a la tardor

 

 

 

 

 

 

 

També cal tenir en compte que l’arribada de la tardor, amb els dies més curts i les temperatures més baixes, ens obliga a una readaptació de tot l’organisme, el qual després de les vacances ha de recuperar un ritme que requereix més energia. Si tots aquests factors s’uneixen a una dieta restrictiva amb la qual segurament no cobrirem totes les necessitats de vitamines i minerals, és possible que ens convingui prendre un suplement. Aquests suplements, però, mai no han de ser el substitut d’una dieta sana, ordenada i equilibrada, que és la base d’una bona salut i del benestar tant físic com mental, i que és especialment important per mantenir la nostra energia en nivells alts en aquesta època de l’any.

Els farmacèutics aconsellen…

  • Combinar una dieta saludable rica en fruites i verdures amb exercici físic ens ajuda a preparar-nos per a l’hivern.
  • La dieta mediterrània és un model alimentari saludable que no exclou suplements en vitamines o minerals quan l’organisme els necessita.
  • Generalment i llevat de prescripció mèdica, és preferible consumir un multivitamínic que no pas preparats que continguin dosis elevades d’una sola vitamina.
  • Els suplements dietètics mai no han de ser el substitut d’una dieta equilibrada.

Consulteu sempre amb un professional de la salut. El vostre farmacèutic podrà aconsellar-vos sobre els complements, així com sobre uns bons hàbits alimentaris, és a dir, el que cal tenir en compte a l’hora de pensar en una dieta bona i energitzant és que sigui variada, moderada, equilibrada i agradable.

Font i més informació:

Aliments de tardor (via Farmaceuticonline)
Energia extra per a la tardor (via Farmaceuticonline)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal