Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Recomanacions del farmacèutic: l’asma

Recomanacions del farmacèutic: l’asma

3 maig 2016
WAD-2016-Logo-01-1

Logo del Dia Mundial de l’Asma (via Gina)

Avui, 3 de maig, és el Dia Mundial de l’Asma, una iniciativa que promou anualment la Global Initiative for Asthma (GINA) amb l’objectiu de conscienciar a la població de les càrregues que suposa aquesta malaltia a qui la pateix i de la possibilitat de tenir-la sota control, portant una vida saludable sense limitacions. L’asma és un dels temes destacats al nostre web de salut Farmaceuticonline.

És tracta d’una malaltia inflamatòria crònica de les vies aèries que dificulta el pas de l’aire a través dels bronquis. Es presenten episodis repetits de tos i/o xiulets, i és reversible ja sigui espontàniament o mitjançant l’administració de broncodilatadors. Té una gran prevalença a la població infantil: es calcula que entre el 5 i el 10% dels nens menors de 10 anys en tenen. No onbstant, no sempre es diagnostica adequadament, i això en dificulta el control. Els primers símptomes es presenten abans dels 5 anys i és més freqüent en els nens que en les nenes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Es recomana una educació del pacient perquè sàpiga com ha d’actuar i quan cal anar al metge.
  • És necessari augmentar les capacitats i la confiança del malalt respecte a la malaltia.
  • Convé insistir-hi en la pràctica dels exercicis respiratoris.
  • Cal educar el pacient perquè sàpiga reconèixer els seus propis desencadenants i mirar d’evitar-los, o bé saber actuar per controlar-los.

Consulta altres consells del farmacèutic

Teniu més informació sobre les seves causes, símptomes i senyals, els seus objectius i tractament, els medicaments més comuns per tractar-lo i la seva administració, el seguiment de la seva evolució i les preguntes més freqüents al nostre web de salut, Farmaceuticonlinel’asma

Més informació:

Amb motiu del Dia Mundial, a Espanya, el grup de vies respiratòries de l’Asociación Española de Pediatría de Atención Primaria (AEPap) posa a lliure disposició informació relativa als passos per a un control de la malaltia; en el següent enllaç us podeu descarregar els document “Cinco Pasos positivos para reducir el impacto del Asma“, elaborat pel grup de treball que ajuden a tenir un millor control de la malaltia, i el Decàleg de l’asma, per centrar els punts importants del seu tractament, ambdós en PDF.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal