Estàs aquí: Inici > Món col·legial > El Col·legi col·labora en les actualitzacions de dos diccionaris especialitzats: Lèxic de fàrmacs i DEMCAT

El Col·legi col·labora en les actualitzacions de dos diccionaris especialitzats: Lèxic de fàrmacs i DEMCAT

30 maig 2016

TERMCAT. – Lèxic de fàrmacs 2016El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona col·labora en les actualitzacions dels diccionaris en línia Lèxic de fàrmacs i Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT). Les novetats es poden consultar a les webs corresponents.

Enguany, el Lèxic de fàrmacs ha inclòs un total de seixanta noves entrades, denominacions que composen les principals novetats terminològiques que s’han produït, i aprovat, al llarg del 2015. Els termes han estat seleccionats per especialistes del Centre d’Informació del Medicament del Col·legi i pel TERMCAT, que ha dut a terme la revisió terminològica. Totes les entrades es poden consultar en català, castellà, francès i anglès, a partir de les accions terapèutiques que tenen i/o pel número CAS, una identificació numèrica, única per a cada compost químic, que atorga el Servei de Resums Químics (Chemical Abstracs Service, CAS), la divisió d’informació de la Societat Americana de Química. L’actualització es realitza anualment.

DEMCATActualitzacioPel que fa al Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT), ha estat actualitzat amb les dades resultants del treball terminològic dut a terme durant l’any 2015 en el marc del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l’elaboració d’un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut del diccionari en línia es va revisant i completant progressivament en actualitzacions periòdiques, en funció de les fases del projecte. El DEMCAT compta amb l’assessorament del Comitè Científic de Farmacologia, constituït a mitjans de juliol de l’any passat, del que forma part Núria Casamitjana, responsable del Centre d’informació del Medicament (CIM) del Col·legi.

Acord de confidencialitat, epratuzumab o medicament biofarmacèutic són alguns exemples de les prop de 1.300 fitxes noves que han estat creades al llarg de l’any. A dia d’avui, el diccionari conté 72.500 fitxes, de les quals 3.150 han començat l’etapa de validació final (és el cas de amprenavir, rinitis al·lèrgica o virus de l’Ebola).

Font de la notícia: TERMCAT i DEMCAT

Potser també t’interessa:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal