Estàs aquí: Inici > Destacats > De què han parlat els mitjans de comunicació durant el juliol?

De què han parlat els mitjans de comunicació durant el juliol?

4 agost 2016

Situació econòmica

La Vanguardia informant sobre aquesta reducció del pagament

La Vanguardia informant sobre aquesta reducció del pagament

Com vam informar el mes passat, el deute amb les farmàcies catalanes segueix vigent, però s’ha reduït, de moment fins al setembre, de 80 a 60 dies. La Generalitat s’ha compromès a pagar la factura de maig a finals de juliol i la de juny, a finals d’agost, produint el canvi del termini de pagament. Se’n van fer ressò La Vanguardia, El Mundo, El Confidencial, Diari de Girona, Radio Intereconomia, Intereconomia (web), El Dia i La Mañana Diari de Ponent.

1.1DW

El vicepresident del Col·legi, Francesc Pla, fent declaracions a la televisió alemanya Deutsche Well (DW)

A més, al juliol, vam rebre la visita de la televisió alemanya Deutsche Welle (DW), que es van desplaçar a Catalunya amb l’objectiu de realitzar un reportatge que parlés sobre els impagaments. La peça es troba sota el títol Spanish deficit – no Money for medicine i recull declaracions del vicepresident del Col·legi, Francesc Pla, on exposa els diferents escenaris que s’han viscut en els últims anys.

Article d’opinió sobre la farmàcia catalana a El Economista

L'article d'El Economista sobre la farmàcia catalana

L’article d’El Economista sobre la farmàcia catalana

El Economista va publicar, el passat 4 de juliol, un article escrit pel president del Col·legi, Jordi de Dalmases, on parlava dels objectius i reptes de l’entitat i, alhora, de la situació en la qual es troba la farmàcia catalana en aquests moments. Entre altres qüestions, De Dalmases va remarcar el paper assistencial que, cada vegada més, estar adoptant el farmacèutic a la farmàcia comunitària i, a més, va voler destacar un dels reptes establerts per la nova Junta de Govern: la integració d’aquest rol farmacèutic amb els altres professionals de salut.

Barómetro de la farmacia comunitaria española

Repercussió al Correo Farmacéutico del seu projecte

Repercussió al Correo Farmacéutico del seu projecte

Al juliol, es presentava el projecte Barómetro de la farmacia comunitaria espanyola, “un treball d’investigació concebut per analitzar les opinions i expectatives dels farmacèutics espanyols sobre el futur immediat de la farmàcia comunitària a Espanya”, tal com ho defineix Correo Farmacéutico. El mitjà ha dut a terme la iniciativa, nascuda en commemoració del seu quinzè aniversari, juntament amb el Grupo de Investigación en Atención Farmacéutica de la Universidad de Granada i aspira a convertir-se en una eina d’informació rigorosa que permeti donar un indicador del nivell de confiança dels farmacèutics amb la seva professió. El President del Col·legi  forma part del grup d’experts del sector que supervisa el projecte.

Audiència de la farmàcia amb el rei Felip VI

Notícia d'El Global sobre la visita

Notícia d’El Global sobre la visita

La premsa especialitzada va recollir àmpliament la recepció de Felip VI als representants dels Col·legis Farmacèutics de tot l’Estat, entre ells, De Dalmases. L’acte es va dur a terme coincidint amb l’aniversari del centenari del Consejo.

El Global, Correo Farmacéutico (1, 2 i 3), El Farmacéutico, IM Farmacias, Diariofarma, Acta Sanitaria i ConSalud van ser els que en van informar.

Cloenda del curs ‘El medicament: des de “l’invent” fins a la ciutadania’

IM Farmacias recull la cloenda del curs

IM Farmacias recull la cloenda del curs

La Universitat de Barcelona va acollir l’acte en què hi va destacar la taula rodona “Sostenibilitat del sistema: el preu dels medicaments i la seva sostenibilitat”, reunió que va participar Jordi de Dalmases juntament amb Miguel Ángel Calleja, president de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH); Jesús Gómez, president de la Societat Espanyola de Farmàcia familiar i Comunitària (Sefac) i Eduardo L. Mariño, Catedràtic de Farmàcia Galènica de la Universitat de Barcelona i director del curs. “Es van aportar mesures per fer que la innovació terapèutica pugui arribar a ser sostenible, maximitzant l’eficiència” i, al mateix temps, “els ponents van destacar la importància del treball de col·laboració entre els farmacèutics”, entre altres temes, tal com ho expliquen El Global i Diariofarma. Els altres dos mitjans que també en van fer ressò van ser IM Farmacias i Acta Sanitaria.

Farmàcia assistencial

Els diferents serveis que proporciona la farmàcia segueixen estant presents als mitjans. El mes passat, per exemple, la premsa especialitzada va fer ressò de dues iniciatives.

La primera, els Sistemes Personalitzats de Dosificació (SPD), que van ser notícia al Correo Farmacéutico. El mitjà va recollir declaracions del director de projectes i recerca del CCFC, Rafael Guayta, que opinava que “el SPD no pot deslligar-se de l’activitat assistencial del farmacèutic”.

L'article de Diariofarma que analitza les diferents activiatts que realitzen les farmàcies britàniques

L’article de Diariofarma que analitza les diferents activitats que realitzen les farmàcies britàniques

Per altra banda, Diariofarma informava sobre les diferents campanyes que duen a terme les farmàcies britàniques en la detecció de diferents tipus de càncer. Tanmateix, el mitjà també mencionava alguns projectes que es realitzen arreu d’Espanya, com la iniciativa “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta”, una campanya realitzada entre el 23 de maig al 13 de juny pel Col·legi i l’Hospital Clínic en contra el càncer de pell i en la qual van participar 280 farmàcies de Barcelona que, més enllà de facilitar consell sanitari, van dur a terme per primera vegada una avaluació inicial dels factors de risc, derivant, en cas necessari, els pacients al metge.

 Més repercussions sobre un dels projectes becats pel COFB

Correo Farmacéutico recull la conclusió d'aquest projecte becat pel Col·legi

Correo Farmacéutico recull la conclusió d’aquest projecte becat pel Col·legi

“La qualitat de vida dels pacients als qui es fa seguiment de la medicació des de la farmàcia comunitària augmentaria en més de cinc anys de mitjana respecte als pacients que no se’ls fa”. Com vam informar el mes passat, aquesta conclusió prové d’un dels projectes que becats pel Col·legi, que, a més de les repercussions de juny, ha tingut cabuda, també, a dos mitjans més: Correo Farmacéutico i Revista Farmanatur.

IX Fòrum Aprofarm

Diariofarma i la formulació

Diariofarma i la formulació

Mitjans com IM Farmacias, Diariofarma i Sanifax, van fer ressò del IX Fòrum Aprofarm. La premsa destacava les diferents ponències que es van anar realitzant durant la trobada i, alhora, van recollir declaracions del president d’Aprofarm, Francesc Llambí, que és, a més, vocal 1 de la Junta del Col·legi. Llambí recalcava durant la conferència “Formulació al 2030: necessitat sanitària, repte professional” que “cal que els farmacèutics tinguin un paper actiu oferint els beneficis de la formulació”, entre altres qüestions.

Formació: nou curs d’Àgora Sanitària

10IM

Així titulava IM Farmacias sobre el nou curs d’Àgora Sanitària

La formació segueix vigent als mitjans de comunicació i aquest mes de juliol s’ha vist reflectit en la notícia que IM Farmacias va publicar el dia 22 sobre un nou curs d’Àgora Sanitària. Els estudis, titulats “Lactància sense dolor: mastitis i probiòtics”, tenen l’objectiu de formar al farmacèutic en la prevenció i el tractament de les mastitis durant la lactància i aconseguir, així, que no s’abandoni precoçment per dolor.

Fonts de referència

L’article de TodoDermo que reuneix cinc consells per treure més rendiment a les cremes solars

L’article de TodoDermo que reuneix cinc consells per treure més rendiment a les cremes solars

TodoDermo, la secció del Correo Farmacéutico que se centra a parlar sobre dermatologia, va compartir “Cinc consells per treure més partit a les textures de les cremes solars”. La peça busca donar a conèixer les últimes novetats d’aquest sector específic i, alhora, saber quins són els gustos dels clients pel que fa a les textures de les cremes solars. Per nodrir la notícia, el mitjà va recollir declaracions de diferents experts del sector, com Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del Col·legi, que va exposar la seva opinió sobre la protecció solar per nens.

12CF

Una de les repercussions de Correo Farmacéutico sobre la jornada

 

Finalment, la XV edició de la Jornada Aniversari sobre Gestió Pràctica de l’Oficina de Farmàcia del Correo Farmacéutico va tenir com a ponent una farmacèutica de Barcelona, Dafne Sicilia, que va compartir la seva experiència al programa Radars i va servir com a exemple d’aquesta tendència de la farmàcia cap a la innovació i, alhora, d’aquesta voluntat per dur a terme projectes innovadors i aportar valor a la societat.

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal