Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Tornada a l’escola: motxilles escolars, què cal saber?

Tornada a l’escola: motxilles escolars, què cal saber?

12 setembre 2016

Avui comencen les classes després de les vacances d’estiu per la majoria de nens i joves. La tornada a l’escola va acompanyada d’una motxilla plena de llibres, quaderns, carpetes, llapis de colors, etc., una càrrega que a vegades pot resultar excessiva i generar problemes d’esquena.

motxilles-escolars

Segons estudis realitzats, s’aconsella més l’ús de la motxilla a l’esquena que el de la motxilla de rodes, ja que es considera que la força que el nen fa per estirar de la motxilla de rodes no és uniforme, sinó que carrega normalment més d’un costat que d’un altre.

Podem evitar el mal d’esquena? Com fer-ho? El farmacèutic aconsella:

  • Fer esport i exercici per fomentar la musculatura de l’esquena, que es farà més potent, resistent i elàstica, i evitar els factors de risc comentats abans.
  • Complir algunes normes d’higiene postural, com seure tan enrere com es pugui a la cadira, amb l’esquena recta i els colzes sobre la taula.
  • Evitar estar assegut tot el dia: es recomana anar canviant de postura constantment i és aconsellable aixecar-se cada 45-60 minuts.

El pes de la motxilla no hauria de sobrepassar el 10% del pes del nen, i s’ha de poder graduar segons l’alçada del nen.
Teniu més informació a l’article Motxilles escolars del nostre web de salut, Farmaceuticonline.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal