Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Nutrició i esport, un binomi necessari

Nutrició i esport, un binomi necessari

2 desembre 2016

Practicar alguna activitat física o un esport i seguir una dieta equilibrada es consideren els pilars bàsics d’un estil de vida saludable que s’ha demostrat eficaç per prevenir i fins i tot tractar moltes patologies. Però, a vegades, la persona intensifica la pràctica esportiva i exigeix un nivell elevat d’esforç a l’organisme que s’ha d’adaptar a la nova situació perquè no es produeixin efectes inesperats que posin en risc la salut. Si bé una pauta d’alimentació ben dissenyada és necessària i bàsicament cobreix les necessitats de l’esportista, és cert que a la farmàcia poden haver productes que poden ajudar a optimitzar el rendiment, disminuir la inflamació, etc. sempre que estiguin ben aconsellats i pautats.

curs-nutricio-i-esport-2016 (2)

Amb l’objectiu de conèixer la composició i les indicacions dels principals complements alimentosos per a esportistes disponibles per fer un recomanació correcta i donar un consell personalitzat, revisar les possibles interaccions farmacològiques i definir les estratègies eficients de posicionament de la nutrició esportiva a la farmàcia, el COFB va organitzar una nova edició del curs “Nutrició i esport” que va finalitzar a principis de novembre.

curs-nutricio-i-esport-2016 (3)

Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB i coordinadora del curs

“Aquest curs permet adquirir formació bàsica de nutrició i esport per facilitar eines als farmacèutics que volen començar a apostar en aquesta nova línia per a la farmàcia. Per això, és imprescindible no només oferir una part teòrica de fisiologia de l’esport i de com donar solucions a les necessitats del esportista, sinó també la participació de membres de la Vocalia d’Alimentació, molt formats en la matèria, que donen la seva experiència de com han desenvolupat aquest servei d’una manera molt pràctica amb una escenificació de situacions” explica Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB i coordinadora del curs.

El quadre docent va estar format per pel farmacèutic Guillermo Bagaría, que també és vocal de la Junta de Govern del COF Barcelona; la farmacèutica Mercedes López, formadora del Programa d’educació nutricional del COFB i experta en nutrició esportiva per la UB, i Antonia Lizárraga, metgessa especialista en medicina de l’esport, màster en nutrició i professora de fisiologia de nutrició humana i dietètica (UB) de la Facultat de Medicina-Campus de Bellvitge.

Mercedes López @mercedesls66

La farmacèutica Mercedes López, una de les docents del curs

“És molt gratificant poder explicar a altres farmacèutics la meva experiència amb la intenció que els desperti noves idees per aplicar-les a la seva farmàcia. La fórmula d’exposició conjunta amb Guillermo Bagaria, que ell va dissenyar, és ideal per fer una explicació amena” comenta la farmacèutica Mercedes López.

“Sí que detecto inseguretat per part dels assistents, totalment lògic i comprensible, ja que, en el meu cas, per arribar al nivell de seguretat que ara mateix tinc he hagut d’anar a moltes jornades, simposis, congressos, etc. i he dedicat, i continuo dedicant, moltes hores a llegir sobre nutrició esportiva i tot el que l’envolta” afegeix López. “Personalment és perquè m’apassiona l’esport. Ara bé, un cop comences a tenir resultats en forma de usuaris que confien en tu i que venen expressament a la teva farmàcia, tot i ser de lluny, pel fet de tenir un consell associat a l’adquisició d’un producte per a esportistes o un complement, la satisfacció és enorme”.

Formació amb la col·laboració de:

RUBIO-logo

En quin mesurada l’alimentació i l’esport milloren la qualitat de vida? Com contribueix l’alimentació a aconseguir una condició física òptima? És necessari realitzar una suplementació o l’ús d’ajuda ergogènica? Quins perfils d’esportistes podem trobar-nos en l’oficina de farmàcia? Àgora Sanitària, el portal de formació online dels COF de Barcelona i Madrid, ha obert les inscripcions per a la 4a edició del curs “Nutrició i suplementació en l’esport” que tindrà lloc del 19 de gener a 9 de febrer de 2017. INSCRIU-TE!

Potser també t’interessa:

Complements alimentosos i esport? El grup de treball de la Vocalia d’Alimentació estrena el hashtag #esportfarma (Blog)

El COF de Barcelona i UFEC col·laboren per obtenir dades sobre els hàbits de consum de complements alimentosos i productes entre esportistes 

conveni UFEC

Jordi de Dalmases, presidente del COFB, i Gerard Esteva, president de la UFEC

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han començat a col·laborar per obtenir dades sobre els hàbits de consum de complements alimentosos i productes entre els esportistes amateurs federats. Ho faran en el marc del conveni que han signat, amb el qual es persegueix que, a través de l’assessorament per part dels farmacèutics formats en aquest camp, es contribueixi a la promoció de salut i la prevenció de la malaltia entre els esportistes.

Més informació: nota de premsa enviada als mitjans de comunicació. La podeu consultar a la nostra Sala de Premsa (via web institucional www.cofb.org)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal