Estàs aquí: Inici > Destacats > ‘Pren-te el pols’, Jornada del Consell i Infarma BCN 2017, temes destacats al novembre

‘Pren-te el pols’, Jornada del Consell i Infarma BCN 2017, temes destacats al novembre

15 desembre 2016

Presentació de la campanya “Pren-te el pols

1TV3

Notícia de TV3 sobre la campanya “Pren-te el pols”

El 28 de novembre es va presentar en roda de premsa la campanya “Pren-te el pols”, una iniciativa centrada en la detecció d’arítmies cardíaques per prevenir l’ictus a través de les farmàcies, que oferiran a les persones de 60 anys o més la possibilitat de prendre’s el pols gratuïtament. La campanya, organitzada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Fundació Ictus i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC), va tenir una forta repercussió als mitjans, on es van destacar, entre d’altres qüestions, les 370 farmàcies que s’han adherit al projecte, els prop de 40.000 catalans que tenen arítmia i no ho saben i la coordinació per dur a terme la iniciativa entre ajuntaments, farmàcies, centres d’atenció primària i centres hospitalaris. El diari especialitzat Diariofarma, defineix aquest últim aspecte com el pla de “sanitat comunitària” de Comín “amb l’oficina de farmàcia com a eix”.

1ARA

Repercussió de la campanya al diari Ara

En premsa en van informar La Vanguardia, Europa Press, Ara, El Punt Avui (1 i 2), El Economista, Nació Digital, Vilaweb, La Información, Catalunya Press, Al Dia, Crónica Global, Ara Granollers, Directe.cat, Més Digital, Diari de Tarragona, Correo Farmacéutico, El Farmacéutico, IMFarmacias, Redacción Médica, Diariofarma, Diari de la Sanitat i Siete Días Médicos, entre d’altres. En ràdio, RAC1 en va informar per partida doble al 14/15 (tall del 28/11/2016, del minut 10’58’’ al 11’58’’)i en una peça a la seva pàgina web. Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio (del minut 26’25’’ al 27’06’’) i Edició migdia Catalunya de RNE van ser les dues altres ràdios que ho van explicar. En televisió, el Telenotícies migdia i el TN Comarques de TV3 i BTV Notícies de BTV van ser els que en van informar.

Per veure la nota de premsa enviada des del Col·legi clicar aquí.

2a Jornada d’Estratègia i Accions per a la farmàcia del Consell

2LV

La Vanguardia titula amb algunes xifres que es van aportar durant la Jornada

Com s’informava el mes passat, al novembre es va dur a terme la 2a Jornada d’Estratègia i Accions per a la farmàcia comunitària 2016-2018 del Consell, enguany sota el lema “Innovació professional en benefici del pacient”. Mitjans de la premsa generalista (La Vanguardia, Vilaweb i Al Dia) i de l’especialitzada (El Global (1 i 2), Correo Farmacéutico (1 i 2), El Farmacéutico (1 i 2), IMFarmacias (1 i 2), Diariofarma, Farmanatur i Sanifax) van recollir les dues notes de premsa (1 i 2) on es detallava el més destacat de les 5 conferències que es van realitzar durant la trobada. Fins i tot, el mitjà IMFarmacias, reforçava aquest rol assistencial de la farmàcia, afirmant, al titular d’una de les repercussions, que “El desenvolupament dels nous serveis professionals enforteix la farmàcia dintre del sistema de salut”.

També RAC1 va informar de l’esdeveniment. En van parlar al programa No ho sé del 15 de novembre (tall de les 20:30h, del minut 16’09’’ al 16’35’’) a El Món del dia següent (tall de les 7h, del minut 24’56’’ al 25’14’’) i van publicar una notícia a la pàgina web amb declaracions de Pilar Gascón, secretària del Consell.

La Jornada va acollir prop de 200 farmacèutics amb l’objectiu de debatre cap a on s’orientaven els serveis professionals.

Infarma Barcelona 2017

3AS

Infarma Barcelona 2017, a Acta Sanitaria

Durant el novembre, Infarma Barcelona 2017 va tornar a ser notícia a la premsa especialitzada. El Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia ja ha cobert més del 80% de superfície d’exposició previst pel Comitè Organitzador, fet pel qual s’ha decidit ampliar el seu espai un 30%. Es va enviar una nota de premsa informant d’aquesta i d’altres novetats que van recollir Acta Sanitaria, El Farmacéutico, IMFarmacias, Diariofarma, Consejos de tu Farmacéutico i Sanifax.

D’altra banda, IMFarmacias (pàgines 64-66) entrevista a Francisca Aranzana, vocal d’Oficina de Farmàcia del Col·legi i directora d’Infarma Barcelona, sota el títol, “Busquem que Infarma es converteixi en una cita ineludible per la farmàcia”. La peça, recollida a la revista mensual del mitjà, destaca alguns dels aspectes que es volen abastar en l’edició d’aquest any del Congrés i sobre la figura del farmacèutic avui.

Farmàcia assistencial

4BTV

Declaracions de Francisca Aranzana, vocal d’Ofincina de Farmàcia del Col·legi, a BTV

Al novembre, el rol cada cop més assistencial de les farmàcies ha seguit present als mitjans, que han destacat, a més de la campanya “Pren-te el pols, altres iniciatives. Per una banda, en commemoració del Dia Mundial de la Diabetis, celebrat el 14 de novembre, El GlobalCorreo Farmacéutico, Diariofarma, IMFarmacias i Sanifax, van ressaltar algunes activitats que des del Col·legi s’estan realitzant en relació aquesta malaltia, com la Jornada de l’Associació de Diabètics de Catalunya, que tots els mitjans van destacar. Un dels actes programats de la trobada es va anomenar “Escolta els consells del teu farmacèutic, en el qual un farmacèutic va oferir sessions sobre l’ús dels fàrmacs en pacients amb diabetis. A més, el Telenotícies migdia de BTV va anar a cobrir la Jornada i va recollir declaracions de Francisca Aranzana, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB, que valorava la iniciativa. També Mataró Ràdio va parlar amb Aranzana per aprofundir sobre la diabetis en el programa I tu, com estàs de salut?.

Per la seva banda, el Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte va ser notícia a Ràdio Taxi, ja que el mitjà va fer una entrevista a la farmacèutica Marta de Bolós sobre aquest servei al programa Quédate conmigo.

Jordi de Dalmases, guardonat a la cerimònia del quinzè aniversari de SIGRE

5EG

La notícia d’El Global sobre la celebració del quinzè aniversari de SIGRE

Els mitjans de la premsa especialitzada El Global, Correo Farmacéutico, El Farmacéutico, Acta Sanitaria, Diariofarma i IMFarmacias van informar, a principis de mes, del reconeixement que SIGRE va atorgar al president del Col·legi, Jordi de Dalmases qui, com a president de la Federació de Distribuïdors Farmacèutics (FEDIFAR), “es va implicar de manera decidida en la implantació del model de logística inversa”, segons va explicar Correo Farmacéutico. L’entitat, centrada en garantir la correcta gestió mediambiental dels envasos i restes de medicaments d’origen domèstic, va concedir la insígnia a De Dalmases durant la cerimònia del seu quinzè aniversari.

Fonts de referència

A finals de novembre, IMFarmacias va publicar dues entrevistes (1 i 2) a dos membres de la Junta de Govern del COFB:  Guillermo Bagaria i Aina Surroca. El mitjà va plantejar les dues peces amb el mateix qüestionari, “com ha evolucionat el paper del farmacèutic” i “cap a on es dirigeix la farmàcia com espai de salut”, que va servir perquè els dos professionals reflexionessin sobre el món de la farmàcia i l’actualitat que l’envolta.

6IM1

Guillermo Bagaria, anterior vocal de la Junta de Govern i actual vicetresorer del Col·legi

6IM2

Aina Surroca, vocal de la Junta de Govern del Col·legi

 

 

 

 

 

 

 

Sobre actualitat farmacèutica va parlar també Surroca amb BTV Ràdio. La vocal de la Junta de Col·legi va explicar diferents projectes i serveis que es duen a terme des de la farmàcia comunitària, com Radars o el Programa de detecció precoç de càncer de còlon, i, alhora, ja cap al final de l’entrevista, la periodista i la farmacèutica van dialogar sobre la situació financera actual.

6TheGrid

Anna Bach, al mitjà The Grid

Una altra membre de la Junta del Col·legi que va ser entrevistada al novembre va ser Anna Bach, vocal d’Atenció i Nutrició,  aquest cas per The Grid BCN. Bach va emfatitzar sobre la seva recerca en l’àmbit que desenvolupa, centrada en la dieta mediterrània, els avantatges que proporciona i les diferents formes de consumir-la.

D’altra banda, Correo Farmacéutico va publicar una notícia sobre dermatitis on incorporava declaracions de Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del Col·legi, que va recordar algunes de les lesions que aquesta malaltia produeix.

Finalment, Diariofarma va prendre declaracions de Pilar Gascón, secretària del Consell i vocal del COFB, perquè valorés la “Proposta de Llei de coordinació de la farmàcia assistencial per la millora del sistema de salut” promoguda per Ciutadans.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal