Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Recomanacions: aquestes festes, beu saludablement

Recomanacions: aquestes festes, beu saludablement

29 desembre 2016

beure-salutUn cop passades les festes, és moment d’encarar una de les nits de l’any més especials: el cap d’any. Després d’uns dies de família i empatxos, la planificació de les dotze campanades i de la posterior escapada s’esdevé com un dels preludis més freqüents durant aquestes dates. És per això que, encara que es tractin de moments per gaudir-ne, un mateix ha de conscienciar-se de no fer un excés indiscriminat de tot tipus de beguda, fet que es tendeix durant el Nadal i que no queda exempta la nit del raïm, les campanades i la roba interior vermella. Per tant, és important saber escollir el moment, la freqüència i la quantitat per al seu consum.

Quan es parla de beure saludablement es tenen en compte tant l’alcohol, com les begudes ensucrades i les light. Per ensucrades s’entenen aquelles que contenen una porció significativa de sucres, a diferència de les light, que els substitueixen per additius i edulcorants. A més, ambdues poden portar aromatitzants, colorants o cafeïna. Per això, el consum d’aquests tipus de begudes hauria de ser ocasional i, en tot cas, com a complement de la quantitat de líquid que es consumeix diàriament.

Pel que fa a l’alcohol, el seu abús és un dels principals problemes de salut pública i és absolutament desaconsellat en l’etapa de creixement. Inicialment els seus efectes són subtils, però el seu excés pot ser perillós, ja que la persona que es troba sota aquests símptomes no és un bon jutge de la seva conducta. Alhora, aporta 7kcal/g a la dieta, però sense la incorporació de nutrients, per la qual cosa no contribueix precisament a l’equilibri alimentari.

La nit de cap d’any és, per a molts, una de les nits més màgiques. No es tracta de suprimir les tradicions, però sí de saber-les adaptar i prendre consciència de què es fa.

 Medicaments al volant, alerta!

Tanmateix, si has d’agafar el cotxe per anar a algun lloc per celebrar el fi d’any, a part d’evitar l’alcohol, també és important tenir en compte, si és el cas, de la medicació que s’està prenent. La web del Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos, Portalfarma, ho detalla en el vídeo:

Font: Beure saludablement (via Farmaceuticonline)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal