Estàs aquí: Inici > Destacats > Quines són les interaccions entre l’ibuprofèn i l’alcohol?

Quines són les interaccions entre l’ibuprofèn i l’alcohol?

19 desembre 2019

Un excés en el  consum d’alcohol pot tenir efectes tòxics sobre l’organisme i pot causar o empitjorar diverses malalties. Aquest risc, a més, presenta una relació dosi-efecte. Això significa que l’augment en el consum etílic fa créixer de forma proporcional el risc d’efectes negatius i no hi ha una dosi llindar.

Les alteracions que pot provocar la ingesta d’aquest tipus de begudes es poden manifestar a l’aparell digestiu, en casos com l’hepatitis, la pancreatitis i altres alteracions gàstriques. També en l’àmbit endocrí, cardiovascular, respiratori, metabòlic, hematològic, neurològic i cutani. El múscul esquelètic també pot patir conseqüències (gota i osteoporosi).

Com interacciona l’alcohol amb l’ibuprofèn?

L’administració simultània d’alcohol i ibuprofèn pot provocar un augment dels seus efectes i conseqüentment també de les reaccions secundàries.

  • La ingesta ocasional aguda d’alcohol provoca una disminució en el metabolisme de l’ibuprofèn. Això genera una perllongació de l’efecte i, per tant, un risc de toxicitat si no se separen suficientment les dosis.
  • El consum habitual o crònic d’alcohol provoca una acceleració del metabolisme en general. En conseqüència, pot disminuir l’efecte dels medicaments i fer necessària una repetició de la seva administració en un període inferior al recomanat.

Els riscos per la salut

Com tots els antiinflamatoris no esteroidals, l’ibuprofèn pot tenir un efecte secundari: una possible lesió sobre la mucosa gàstrica. La ingesta simultània d’alcohol estimula la secreció àcida a l’estómac i pot produir-hi dolor, acidesa, úlceres i hemorràgies digestives.

Pots llegir l’article complet al nostre web de salut (www.farmaceuticonline.com).

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal