Estàs aquí: Inici > Destacats > Infarma, guia de problemes de pell i resistència als antibiòtics, temes destacats als mitjans al febrer

Infarma, guia de problemes de pell i resistència als antibiòtics, temes destacats als mitjans al febrer

30 març 2017
 Infarma Barcelona 2017 

Infarma, Guia de problemes de pell i Resistència dels antibiòtics, temes destacats al febrer

Repercussió d’El Global sobre la presentació del pre-programa d’Infarma

Durant el febrer, es va continuar amb l’enviament de notes de premsa (1 i 2) per informar de les novetats d’Infarma. De la primera, en van fer difusió a la premsa especialitzada El Global, Acta Sanitaria, IMFarmacias, El Farmacéutico, Diariofarma, Farmanatur, Farmaventas i Sanifax, entre altres. D’unal’altra nota enviada, en van fer ressò Diariofarma, IMFarmacias, Acta Sanitaria, Farmaventas, Farmanatur i Sanifax.

Infarma, Guia de problemes de pell i Resistència dels antibiòtics, temes destacats al febrer

Mònica Gallach, responsable de Formació del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del Col·legi, a IMFarmacias

 

 

Alhora, IMFarmacias, va realitzar una entrevista a la responsable de Formació del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del Col·legi, Mònica Gallach, també sota el marc d’Infarma, que es va centrar a informar cap a on s’estan especialitzant i focalitzant els cursos formatius. D’aquesta manera, Gallach va donar el seu parer en com estava evolucionant el paper del farmacèutic i cap a on s’ha d’orientar i formar.

Guia de problemes de pell de baixa complexitat a la farmàcia

Infarma, Guia de problemes de pell i Resistència dels antibiòtics, temes destacats al febrer

La Vanguardia informant sobre la guia de problemes de pell de baixa complexitat

El mes passat, mitjans de la premsa generalista i de l’especialitzada van informar sobre la presentació de la guia “Atenció compartida de problemes de la pell de baixa complexitat a la farmàcia comunitària”, un document elaborat per farmacèutics i metges de família catalans que persegueix optimitzar l’atenció a pacients que acudeixen a la farmàcia comunitària amb aquests tipus de demandes. La iniciativa ha estat coordinada des del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) juntament amb el Grup de Dermatologia de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i consisteix en un conjunt de protocols d’actuació amb el seu corresponent algoritme de decisió que orienta, facilita i homogeneïtza l’actuació en les consultes més freqüents relacionades amb problemes a la pell. En vam fer difusió mitjançant una nota de premsa que van recollir La Vanguardia, Al Dia, Diariofarma, Acta Sanitaria, IMFarmacias, El Farmacéutico, imMédicoFarmaventas i Sanifax, entre altres.

 

Infarma, Guia de problemes de pell i Resistència dels antibiòtics, temes destacats al febrer

Entrevista a Rafael Guayta, director de Projectes i Recerca del Consell, a Ràdio Terrassa

Tanmateix, el programa El Submarí de Ràdio Terrassa va entrevistar al director de Projectes i Recerca del Consell, Rafael Guayta, per parlar sobre la guia. Durant l’àudio, Guayta defineix el projecte, com s’ha dut a terme i el paper del farmacèutic per abordar aquest tipus de problema.

 

Resistència dels antibiòtics

3DF

Diariofarma va explicar el comunicat que es va realitzar des del COFB

A mitjans de febrer el Col·legi va emetre un comunicat on es va incidir sobre la importància de seguir correctament els tractaments antibiòtics, tot coincidint amb diverses notícies que van esdevenir-se durant el mes. A causa d’aquestes informacions, el programa El món a RAC1 va prendre declaracions de Guillermo Bagaría, vicetresorer del Col·legi, en les quals va assegurar la responsabilitat del farmacèutic a l’hora de dispensar aquest tipus de fàrmac (tall de les 8 a les 9h, del minut 15’50” al 20’05” del 10/02/2017) i, alhora, Diariofarma va compartir el manifest del COFB en una notícia on es desglossava el text i s’explicava.

Temps d’Écoute al Col·legi

4IMF

IMFarmacias va explicar la projecció del documental ‘Temps d’Écoute’ al Col·legi

El Col·legi va acollir, el passat 3 de febrer, la projecció del film Temps d’Écoute, una pel·lícula que va servir perquè metges, infermers, psicòlegs i farmacèutics reflexionessin sobre gènere i salut de la mà de Farmamundi. IMFarmacias, Diariofarma, Farmaventas i Sanifax van ser els mitjans que en van fer difusió informant dels diferents objectius de la projecció, com apropar als assistents la realitat de la República Democràtica del Congo i, d’aquesta manera, trencar amb el silenci que viuen moltes dones d’aquell país, generar debat i acabar amb possibles estereotips.

Farmàcia assistencial

També el mes passat, els mitjans van recollir diversos temes relacionats amb el rol assistencial que cada cop amb més està adoptant el farmacèutic comunitari: cooperació interprofessional, Dia Mundial Contra el Càncer i la proposta de llei promoguda per Ciutadans.

CF

Cooperació interprofessional al Correo Farmacéutico

El 13 de febrer, Correo Farmacéutico va publicar una notícia explicant la col·laboració que, cada vegada més, s’està establint entre metges i farmacèutics per tal de “sumar esforços en benefici del pacient polimedicat”, tal com informa el mitjà. La notícia destaca diferents serveis amb equips interdisciplinaris que s’han anat realitzat a les farmàcies de les diferents Comunitats Autònomes i en puntualitza un que es va dur a terme des de Catalunya: la campanya de detecció del pols irregular per prevenir l’ictus, Pren-te el pols! Tot i això, en la repercussió també es concreta que encara hi ha molt camí per recórrer per tal d’aconseguir una plena implicació.

5EG

Notícia a El Global sobre les diferents iniciatives per fer front al càncer

D’altra banda, el 4 de febrer va ser el Dia Mundial Contra el Càncer i, coincidint amb aquesta data, El Global va treure una peça informant d’alguns dels projectes que des de la farmàcia s’estan impulsant i que la situen, segons el mitjà, “en primera línia de la lluita contra el càncer”. Per tal d’explicar la situació actual i, alhora, algunes iniciatives, es van prendre declaracions de diferents responsables de diversos COFs d’Espanya, dels quals cal destacar les paraules de Rafael Guayta, director de Projectes i Investigació del Consell. Guayta va fer una anàlisi de la bona participació pel que fa al cribratge de càncer de còlon i, tanmateix, va fer una mirada cap al futur, promovent “l’aparició de nous elements diagnòstics i tècniques més senzilles”.

Finalment, El Global i Diariofarma van explicar la rebutja per part del Parlament de Catalunya de la Proposició de llei presentada per Ciutadans on s’impulsava el paper de la farmàcia en coordinació amb el Sistema Nacional de Salut i, d’aquesta manera, facilitar l’accés a la història clínica dels pacients. Tots dos mitjans van prendre declaracions de Pilar Gascón, secretària del Consell, va afirmar que “es va corroborar el valor sanitari del farmacèutic, encara que hagi de concretar-se a través d’algun altre rang normatiu o institució”.

Fonts d’informació

6LV

La Vanguardia informa sobre el Cercle de Salut

Un mes més, el Col·legi ha servit com a font de referència per diferents mitjans de comunicació. En el cas de La Vanguardia i Redacción Médica, es va parlar sobre el Cercle de Salut, “el nou fòrum de debat que promou el debat sobre la millor del sistema de salut”, tal com ho defineix La Vanguardia. Tots dos mitjans van fer menció al COFB puntualitzant que, juntament amb altres col·legis professionals, com el de Metges i Infermeres i Infermers, dóna suport a la iniciativa.

Finalment, d’altres mitjans de la premsa especialitzada també van servir-se de declaracions de la institució per complementar tres peces de diferents temàtiques: la tos i precaucions en l’autocura a asmàtics, hipertensos i nens petits; limitació d’algunes necessitats dels diabètics -com les tires reactives de glucosa o els absorbents d’incontinència orinaria- (ambdues a Correo Farmacéutico); i, finalment, col·lagen i esport (Consejos de tu farmacéutico).

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal