Estàs aquí: Inici > Destacats > Infarma, Barcelona seu de l’EMA i Àgora Sanitària, temes destacats al març

Infarma, Barcelona seu de l’EMA i Àgora Sanitària, temes destacats al març

25 abril 2017

Infarma Barcelona 2017: més de 500 repercussions en mitjans

Tribuna de Jordi de Dalmases al Correo Farmacéutico

Tribuna del President del COFB a Correo Farmacéutico

Del 21 al 23 de març, el recinte firal Gran Via de Barcelona va acollir, com cada dos anys, una nova edició d’Infarma, cita que va tenir un fort impacte als mitjans de comunicació. Aquests en van informar abans, durant i posterior a la celebració del Congrés, generant més de 500 repercussions entre notícies, articles, reportatges i entrevistes.

Destacar la inauguració, on va assistir el conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín. En van informar, TVE1 Catalunya (del minut 16’41” al (17’28”) en televisió i RNE-1 Catalunya del minut 32’48” al 34’03”) en ràdio, a tall d’exemple, entre altres mitjans de comunicació.

TVE Catalunya informant de la inauguració d'Infarma

TVE Catalunya informant de la inauguració d’Infarma

Prèviament a l’esdeveniment, diversos mitjans van entrevistar a organitzadors i convidats del Congrés, concretament a Jordi de Dalmases, Francisca Aranzana, vocal d’Oficina de Farmàcia i directora d’Infarma, Daniel Sarto, director del Saló, i a Antoni Trilla, director de Qualitat i Seguretat Assistencial de l’Hospital Clínic de Barcelona i ponent de la conferència inaugural. Tots quatre van ser entrevistats per El Farmacéutico (123 i 4, ordenades respectivament a l’ordre anterior) en uns vídeos on es desglossaven els objectius principals de la cita. La RazónEl Global, Farmaventas i Acofar també van parlar amb De Dalmases, El Global (1 i 2) amb Aranzana i Sarto i IMFarmacias també amb el director del Saló. També als dies previs al Congrés, Correo Farmacéutico va publicar una tribuna escrita pel president del Col·legi, Jordi de Dalmases, on es feia una crida al món professional perquè assistís a l’esdeveniment, sota el títol “Mentes abiertas para trascender”.

Repercussió d'El Global explicant les novetats del Congrés

Repercussió d’El Global explicant les novetats del Congrés

Abans de la cita, es van enviar les dues últimes notes de premsa (1 i 2) per explicar, per una banda, què eren i sobre què anirien les Aules d’Actualitat Professional, el nou nom que se li van atorgar a les aules actives, i, d’altra, dos projectes relacionats amb el compromís social i la innovació: Infarma Solidari i #Farmaidearium. Es van fer ressò mitjans com La Vanguardia (Monográficos Especiales), Correo Farmacéutico, IMFarmacias, Farmaventas, Acta Sanitaria, Farmanatur i Sanifax, Diariofarma,  El Global o Consejos de tu Farmacéutico, entre altres.

La clausura a Diariofarma

La clausura a Diariofarma

Finalment, Aranzana va clausurar la cita afirmant que es tancaven les portes amb la “mirada posada en el pacient, objectiu comú del sector farmacèutic”. L’acte també va anar a càrrec de De Dalmases, Jesús Aguilar, president del Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos i Luis González, president del COF de Madrid. El tancament va servir, alhora, per passar el testimoni al col·legi madrileny, que organitzarà la següent edició, la 30a. Ho van explicar La Vanguardia, ABC, Correo Farmacéutico, El Global, IMFarmacias, Acta Sanitaria, Farmaventas, Diariofarma, Consejos de tu Farmacéutico, Farmanatur i Sanifax.

Durant el Congrés, el COFB va enviar una vintena de notes de premsa. Més d’un centenar de periodistes es van acreditar per assistir a Infarma Barcelona. 

Barcelona com a futura seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA)

Notícia de La Vanguardia explicant el recolzament de diferents col·legis professionals perquè Barcelona sigui la seu de l'EMA

Notícia de La Vanguardia explicant el suport de diferents col·legis professionals

Al març es va enviar un comunicat als mitjans on ens posicionàvem, juntament amb el Col·legi de metges de Barcelona i el d’economistes i enginyers industrials de Catalunya per donar suport a la candidatura de Barcelona com la futura seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA). Les quatre institucions coincidien que la capital catalana “és l’emplaçament idoni per la seva vinculació a la indústria farmacèutica i la recerca en els camps de les ciències de la salut, les biociències i la biotecnologia”. Van fer difusió de la nota La Vanguardia, Al Dia, El Confidencial, El Dia, El Global, Correo Farmacéutico, El Farmacéutico, IMFarmacias, Diario Médico, Siete Días Médicos, Cincos Días i Sanifax, però la notícia va seguint tenint cabuda a altres mitjans com a El País, Correo Farmacéutico, El Global (1 i 2), entres altres.

Tancament del 2016 d’Àgora Sanitària  

Acta Sanitaria i les xifres d'inscripcions d'Àgora Sanitària

Acta Sanitaria i les xifres d’inscripcions d’Àgora Sanitària

El portal formatiu Àgora Sanitària va acumular més de 12.000 inscrits durant el 2016, xifra que representa un increment del 16% respecte a l’any anterior. Acta Sanitaria, Farmanatur i Sanifax en van informar i van destacar les diferents temàtiques que més han interessat als professionals sanitaris, com les relacionades amb els símptomes menors. Altres formacions que han obtingut una bona rebuda són les lligades amb les àrees de recomanació, el seguiment farmacoterapèutic i les àrees de gestió de la farmàcia. Se’n va fer difusió mitjançant una nota de premsa enviada des del Col·legi que es pot llegir clicant aquí.

Farmàcia assistencial

4CF

Els serveis professionals a Correo Farmaéutico

Durant el març, el paper assistencial que, cada cop amb més força, està adoptant el farmacèutic comunitari, va tenir cabuda a dos mitjans: Mataró Ràdio i Correo Farmacéutico. Per una banda, el programa I… com estàs de salut? de la ràdio maresmenca va dur a terme una entrevista a Pilar Gascón, vocal del Col·legi i secretària del Consell de Col·legis de Farmacèutics (del minut 16’38” al 40’44”) per tal de conèixer què es vol dir quan es parla del paper assistencial del farmacèutic i què es duu a terme quan es desenvolupen aquestes funcions. En segon lloc, la publicació de Correo Farmacéutico va informar sobre els serveis professionals i com vendre’ls; creient-hi i “tenint com a finalitat cobrir una necessitat real d’un usuari”. La peça va recollir declaracions de Guillermo Bagaria, vicetresorer i responsable d’Atenció Farmacèutica del Col·legi, extretes de la taula d’Infarma Claves para gestionar y vender un servicio professional.

Premis Correo Farmacéutico a les millors iniciatives de l’any 

Els premis del Correo Farmacéutico

Els premis del Correo Farmacéutico

Com cada any, Correo Farmacéutico concedeix els guardons a les millors iniciatives que s’han dut a terme durant l’any. Enguany, el Col·legi i el Consell n’han obtingut 4 pels projectes Pren-te el pols; Abans de deixar-t’hi la pell, consulta; Formulari de pal·liatius i Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte. Jordi de Dalmases, president del Col·legi, Guillermo Bagaría, vicetresorer del COFB, i Francesc Llambí, vocal del Col·legi, van traslladar-se a Madrid per recollir els diferents premis.

Fonts d’informació

Notícia de RAC1 sobre la vacuna contra la meningitis B

Notícia de RAC1 sobre la vacuna contra la meningitis B

El Col·legi va seguir sent una font de referència pels mitjans al mes de març. I és que, a més de totes les declaracions que s’han recollit en els temes anteriors, l’informatiu del programa 14/15 de RAC1 en va prendre del vicetresorer del COFB, Guillermo Bagaría, per entendre la situació del sector en relació el desproveïment de la vacuna contra la meningitis B. La notícia sorgia en el moment que se sabia que  s’havien posat a la venda més de 230.000 dosis i, gràcies a aquest fet, Bagaría explicava que es tenia l’expectativa d’apaivagar la gran demanda de la vacuna, però recordava que “el disseny de vacunació està previst per grups de risc”, és a dir, “persones a les quals se’ls hi recomani”.

El COFB també va ser font d’informació sobre aquesta vacuna per a més d’una desena de mitjans de comunicació.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal