Estàs aquí: Inici > Destacats > Juliol: Xarxa de farmàcies sentinella, nova Àrea del Medicament i polimedicació com a temes més destacats

Juliol: Xarxa de farmàcies sentinella, nova Àrea del Medicament i polimedicació com a temes més destacats

30 agost 2017

S’engega la Xarxa de farmàcies sentinella

El Periódico explicant el programa

El Periódico explicant el programa

A principis de juliol es van conèixer les 60 farmàcies catalanes que conformen la Xarxa de farmàcies sentinella, oficialitzant així la posada en marxa de la iniciativa. La notícia va informar-se a partir d’una nota de premsa conjunta del Departament de Salut de la Generalitat i el Col·legi. El programa No ho sé de RAC1 va explicar el programa tot incloent declaracions de Pilar Gascón, secretària del Consell i vocal d’Investigació i Docència del COFB, paraules que també va traslladar Correo Farmacéutico a les versions de paper i web. L’altre mitjà radiofònic que en va informar va ser la Ser Girona, que va nodrir la peça amb l’aportació de la farmacèutica Bruna Corominas. Pel que fa a la premsa, tant la generalista com l’especialitzada en van fer ressò destacant, entre altres qüestions, que es tracten de 32 farmàcies de Barcelona, 10 de Girona, 10 de Tarragona i 8 de Lleida, així com els principals objectius que hauran de complir, com la vigilància de determinades malalties per tal de millorar la detecció precoç o la realització d’un seguiment de la medicació per garantir un bon ús i detectar possibles abusos o usos desviats de fàrmacs.

Les farmàcies sentinella a La Vanguardia

Les farmàcies sentinella a La Vanguardia

A la generalista ho van explicar El Punt Avui Girona i La mañana Diari de Ponent en paper i La Vanguardia, El Periódico, Ara, Vilaweb, Segre, Diari de Girona, AlDia, Diari de Tarragona, Social.cat i Ràdio On a Torelló en web. A l’especialitzada en van parlar Correo Farmacéutico, El Farmacéutico, Redacción Médica, Acta Sanitaria, IMFarmacias, ConSalud, Gaceta Médica, Farmaventas, Diariofarma i Sanifax.

 

La polimedicació a TV3

La polimedicació a TV3

Pilar Gascón, vocal d’Investigació i Dociència, a TV3

Els Matins de TV3 va dedicar una part del programa del 18 de juliol a parlar sobre polimedicació. Per tal d’entendre la problemàtica i aprofundir sobre el tema, el mitjà va convidar a dos experts: Toni Dedeu, director de l’Agència de Qualitat i Avaluacions Mèdiques, i Pilar Gascón, vocal d’Investigació i Docència del Col·legi i secretària del Consell. Els invitats van explicar les diferents mesures que es realitzen per tal de posar fre a la problemàtica. Les intervencions de la vocal es van centrar en les diferents accions que el titular de la farmàcia pot realitzar i, evitar així, una duplicació de fàrmacs.

Aprovada la nova Àrea del Medicament

Notícia de Correo Farmacéutico sobre la nova Àrea de MedicamentNotícia de Correo Farmacéutico sobre la nova Àrea de Medicament

Correo Farmacéutico informant sobre la nova Àrea del Medicament

La nova Àrea del Medicament de Catalunya va ser notícia a Correo Farmacéutico, una mesura “que implica la completa reestructuració de la gestió dels fàrmacs en el territori de la comunitat”, tal com especifica el mitjà. La notícia recull declaracions de diferents personalitats destacades de la sanitat catalana, com David Elvira, director general del Servei Català de la Salut (Catsalut) o els quatre presidents dels COFs catalans. Per la seva part, el del Consell i del COF de Barcelona, Jordi de Dalmases, va destacar que la reestructuració pot servir per agilitzar la presa de decisions i potenciar el rol assistencial de la farmàcia.

Tribuna sobre autodiagnòstic del VIH

Tribuna de Guillermo Bagaria, vicetresorer del COFB

Tribuna de Guillermo Bagaria, vicetresorer del COFB

Correo Farmacéutico va publicar el passat 17 de juliol l’article “Autodiagnóstico del VIH y la farmacia”, tribuna escrita pel vicetresorer del Col·legi, Guillermo Bagaria. En l’escrit, Bagaria aprofundeix sobre les diferents consideracions que el farmacèutic comunitari ha de tenir en compte en les diferents proves de detecció del VIH.

Tanmateix, Bagaria torna a ser notícia a una altra publicació del mitjà, la del 7 de juliol, que pren com a títol “Conocerse para promocionar el valor de la farmacia”. La repercussió repassa la ponència que el vicetresorer va realitzar durant la VI Jornada de Gestió Pràctica de l’Oficina de Farmàcia, jornada aniversari de Correo Farmacéutico, on va explicar els diferents mecanismes que ell havia dut a terme per diferenciar la farmàcia.

Farmacèutics: Fons de referència

Com a mesos anteriors, alguns mitjans han recollit declaracions de membres del Col·legi i farmacèutics per nodrir les seves peces.

Anna Bach, vocal d'Alimentació i Nutrició del COFB, a TVE

Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB, a TVE

Per una banda, Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del Col·legi, va ser una de les convidades del programa La Mañana de TVE del 10 de juliol. L’emissió va aprofitar l’època de l’any per aprofundir sobre la fruita d’estiu, inserint sobre quina quantitat s’ha de prendre, quina és bona i quina no, el tipus… La vocal va resoldre aquests dubtes i d’altres que els presentadors proposaven, com si, realment, és tan saludable prendre sucs o si les calories de la fruita aprimen o engreixen.

Correo Farmacéutico va recollir declaracions de Guillermo Bagaria, vicetresorer del COFB, en la peça sobre paracetamol i embaràs del 10 de juliol. La repercussió se centrava a trobar els punts a favor i en contra del fàrmac durant la gestació i conseqüències que se’n poden derivar

Retards en el pagament: Menció situació catalana

IMFarmcias i el retard en el pagament

IMFarmcias i el retard en el pagament

Correo Farmacéutico i IMFarmacias van informar a finals del mes passat la situació econòmica en la qual es troben les farmàcies catalanes. El primer mitjà notifica el deute de València i Catalunya, desglossant-lo i detallant-lo. El segon, en canvi, se centra en la informació proporcionada des del Col·legi, fen-te esment, informant sobre el compromís de la Generalitat de reduir el retràs a 25 dies

Repàs en clau d’humor: el que es troba a les farmàcies

Les farmàcies van ser protagonistes en l’emissió del 31 de juliol del programa Hawaii 19.05 de RAC1. Els diferents tertulians feien un anàlisi exhaustiu de l’oficina de farmàcia en clau d’humor repassant, durant mitja hora, els diferents productes que s’hi poden trobar.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal