Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Més de 600 alumnes es formen sobre actuació farmacèutica en persones d’edat avançada

Més de 600 alumnes es formen sobre actuació farmacèutica en persones d’edat avançada

18 setembre 2017

image_galleryMés de 600 alumnes s’han format amb Àgora Sanitària –el portal de formació online dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid- sobre actuació farmacèutica en persones d’edat avançada. Ho han fet en el marc del curs “Sèniors, àrees d’interès de la farmàcia”, posat en marxa al novembre del 2016 amb una nova modalitat formativa que ofereix formació per a tota la farmàcia.

Després de l’èxit i bona valoració que ha tingut, Àgora aposta novament per la formació en aquesta àrea posant en marxa una segona edició que s’iniciarà el 3 d’octubre. Les inscripcions, que ja estan obertes, es poden fer fins llavors a través del seu web.

 El 98% dels farmacèutics considera que aquesta formació els ha ajudat millorar la seva pràctica diària

El curs, d’un total de 28 hores lectives, compta amb el patrocini de Laboratoris Hartmann i Laboratorios Ordesa vinculats, respectivament, amb els mòduls de cura de la pell i incontinència urinària, i alimentació i nutrició. Aquests mòduls se sumen a l’altra unitat, a través de la qual els farmacèutics poden accedir a més eines en els camps de gestió i comunicació de la categoria.

A partir de les valoracions dels alumnes s’ha pogut extreure que el 98% considera que la formació els ha ajudat millorar la seva pràctica diària, així com que les activitats de cada mòdul, el disseny de materials didàctics i la metodologia són 3 dels aspectes més destacats. “El curs m’ha donat molta seguretat a l’hora de saber quins problemes pot patir la pell sènior i quines serien les recomanacions a donar, tant a nivell de consells d’hàbits higienicodietètics com de productes existents”, explica un dels alumnes. “Certes recomanacions que desconeixia i apareixien al curs les he posat en pràctica a la meva vida laboral amb un bon resultat”, afegeix un altre farmacèutic que ha cursat la formació.

Aquesta bona acollida per part dels alumnes també s’ha traduït en un alt volum d’activitat als fòrums de la formació, on s’ha debatut i compartit informació sobre temes com l’envelliment actiu, el paper del cuidador i dificultats en la cura de la pell.

Primer curs amb el nou format: una formació per a tota la farmàcia

“Sèniors, àrees d’interès per a la farmàcia” ha estat el primer curs posat en marxa amb una nova modalitat formativa d’Àgora Sanitària que facilita la formació de tot l’equip de la farmàcia. Aquest innovador format permet unificar el consell i que cada col·laborador cursi un mòdul diferent en funció de les seves capacitats, interès, experiència i disponibilitat, entre d’altres factors; així com transmetre els coneixements adquirits a qui no l’ha cursat.

“M’agrada compartir el curs amb tot el personal de la farmàcia perquè això ens fa créixer a nivell d’equip, millora la implicació de tot el personal cap a la categoria sènior i així ens fa veure quins aspectes s’han de canviar o millorar a la farmàcia”, opina un dels 600 alumnes que s’ha format.

Per facilitar la transmissió de coneixement entre l’equip, el farmacèutic que es forma sobre un mòdul compta amb material didàctic per poder traslladar els punts clau al personal de la farmàcia que no l’ha cursat. Alhora, un cop finalitzat el temari, cada farmacèutic pot descarregar-se també el material teòric del curs per a què el pugui repassar en el moment que més l’interessi i compartir-ho amb la resta de l’equip, així com diapositives i un decàleg de consells per  fer sessions d’educació sanitària als pacients i els cuidadors.

Nota de premsa enviada als mitjans de comunicació, també es pot consultar a la Sala de Premsa del nostre web institucional.

Amb el patrocini de:

Altres notícies sobre Àgora Sanitària (via Blog):

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal