Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Farmacogenètica de nivell avançat al COFB

Farmacogenètica de nivell avançat al COFB

22 maig 2018

Durant el mes de maig, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona ha acollit un nou curs sobre farmacogenètica. Es tractava d’una formació de nivell avançat, dirigida a aquells alumnes que al mes de novembre haguessin realitzat el curs “Fem camí cap a la Farmacogenètica” o que ja comptessin amb coneixements previs de la matèria.

Entendre, interpretar i integrar

En aquesta ocasió, els objectius principals consistien a entendre, interpretar i integrar tots els aspectes de la farmacogenètica relacionats amb la patologia inflamatòria, les conductes addictives (la farmacogenètica en el tractament amb metadona) i el tractament del càncer de pulmó, una malaltia oncològica freqüent. Per això, es van introduir alguns conceptes relacionats amb l’aplicació d’aquest àmbit en antidepressius, antipsicòtics, tractaments oncològics, anticoagulants i immunosupressors.

El curs sobre farmacogenètica va tenir una bona acollida entre els alumnes.

El curs de sobre farmacogenètica va tenir una bona acollida entre els alumnes.

El gran potencial de la farmacogenètica

La formació va constar d’un total de 3 sessions -celebrades els dies 7, 9 i 14 de maig-, en les quals es va aprofundir en els mecanismes de regulació de diverses patologies i els diferents polimorfismes que expliquen part de les diverses respostes que trobem als tractaments. D’altra banda, es va posar de manifest el gran potencial que té la farmacogenètica en l’ús racional dels medicaments i el vastíssim camp per explorar i investigar que té al davant.

El doctor Hèctor Corominas, de la Unitat de Reumatologia de l'Hospital de Sant Pau, durant una de les sessions sobre farmacogenètica.

El doctor Hèctor Corominas, de la Unitat de Reumatologia de l’Hospital de Sant Pau, durant una de les sessions sobre farmacogenètica.

Més ganes de continuar aprofundint

Guillermo Bagaria, vicetresorer del COFB i responsable d’Atenció Farmacèutica, va valorar molt positivament la formació. “Hem sortit del curs amb respostes però també amb més preguntes i amb l’ànim de continuar aprofundint en aquest món apassionant“, va afirmar.

El quadre docent va estar format per:

Hèctor Corominas, Unitat de Reumatologia, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona
Ivana Sullivan, Servei d’Oncologia Mèdica, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona
Sara Marsal, Unitat de Reumatologia, Institut de Recerca, Hospital  Vall d’Hebron, Barcelona
José Pérez de los Cobos, Unitat de Conductes Addictives, Hospital de Santa Creu i Sant Pau, Barcelona
Pau Riera, Servei de Genètica, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona
Juliana Salazar, Servei de Genètica, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal