Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Més de 1.500 persones ja han participat en la campanya #AtencióPell

Més de 1.500 persones ja han participat en la campanya #AtencióPell

8 juny 2018

Més de 1.500 persones ja han assistit a les farmàcies de la província de Barcelona on s’està duent a terme la iniciativa #AtencióPell per prevenir i detectar els riscos de patir un càncer de pell. Ho estan fent en el marc de la 3a edició de la campanya que han posat en marxa el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i l’Hospital Clínic de Barcelona sota el lema “Abans de deixar-hi la pell, consulta”. Fins al 13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, més de 500 farmàcies (més de 800 farmacèutics) hi estan participant. #AtencióPell es va iniciar el 23 de maig, coincidint amb el Dia Mundial del Melanoma, el COFB i l’Hospital Clínic de Barcelona, patrocinada per Almirall, Avène, Ladival i La Roche-Posay. L’objectiu fonamental és continuar reforçant l’educació sanitària sobre l’ús correcte de la fotoprotecció i la importància de fer-se revisions mèdiques freqüents per a la detecció precoç del càncer de pell.

Infografia #AtencióPell

 

Com funciona la campanya?

Al llarg de les 3 setmanes de campanya, els ciutadans poden anar a les farmàcies participants de la província de Barcelona per tal que els farmacèutics els avaluïn gratuïtament els factors de risc de patir un càncer de pell.

 • El farmacèutic, que ha completat una formació obligatòria i pràctica, realitzarà a l’usuari un breu qüestionari amb preguntes relacionades amb el control dermatològic que segueix, els antecedents familiars de melanoma o personals de càncer cutani, l’ús de cremes solars o la presència de lesions de dany solar crònic.
 • Tot seguit, procedirà a l’avaluació del nombre de lesions pigmentades dels dos braços de l’usuari amb l’ajuda d’una regleta dermatològica i a l’orientació sobre les mesures de prevenció en funció del seu risc.
 • En cas que existeixin factors de risc, a més dels consells sobre protecció solar, se’ls recomanarà una revisió mèdica per fer-ne el seguiment.
  Usuària participant en la campanya sent avaluada a la farmàcia amb l’ajuda d’una regleta dermatològica

  Usuària participant en la campanya sent avaluada a la farmàcia amb l’ajuda d’una regleta dermatològica

El càncer de pell és el més freqüent al nostre país, ja que es calcula que el 50% de persones majors de 65 anys el patirà. Concretament, a Catalunya, la incidència anual de la seva forma més greu és de 10 melanomes per cada 100.000  habitants. Malgrat això, els càncers cutanis es poden curar si es detecten precoçment.

Novetats d’aquesta edició

 • Els farmacèutics validaran l’avaluació de les lesions pigmentades mitjançant la classificació segons patrons.
 • Entre els participants de les farmàcies implicades, es reclutaran fins a 350 usuaris, independentment de l’existència o no de factors de risc, per formar part de l’estudi clínic Derma-Risc 2,  que es durà a terme juntament amb el Servei de Dermatologia de l’Hospital Clínic per validar els qüestionaris.
 • El consell farmacèutic serà més personalitzat i incidirà en la necessitat d’una protecció solar eficaç i completa. El farmacèutic comptarà amb una eina de registre online que li proporcionarà feedback automàtic i un fulletó que entregarà a l’usuari amb consells sobre com, quina quantitat i on aplicar-se el protector solar i quins medicaments poden generar problemes en exposar-se al sol.
 • A més, aquest fulletó tindrà un espai perquè el farmacèutic recomani un protector solar diari per a cara, coll i altres zones exposades; per casos d’alta exposició solar (esport a l’exterior, cabines solars, a la platja, a la piscina, etc.) o per situacions d’exposició extrema (en viatges a països del tròpic).

 

Campanya #AtencióPell organitzada conjuntament per:

 

 

Amb la col·laboració de:

 

 

Més informació sobre #AtencióPell a la web de Salut del COFB:

Altres publicacions relacionades amb la campanya:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal