Estàs aquí: Inici > Destacats > Descobrint el potencial de la dermofarmàcia amb el programa #Dermoexpert

Descobrint el potencial de la dermofarmàcia amb el programa #Dermoexpert

28 juny 2018

El pròxim 4 de juliol tindrà lloc al COFB la conferència “El potencial de la dermofarmàcia” on es mostraran dades de mercat, indicadors de negoci de les diferents tipologies d’oficina de farmàcia i s’explicarà com la formació tant tècnica com de gestió és imprescindible per fer créixer la dermofarmàcia i treballar-la des de la professionalitat i el rigor. Conjuntament amb la celebració de la conferència, es durà a terme una sessió informativa de la segona edició del Programa Dermoexpert. L’objectiu d’aquesta part de la sessió serà ajudar els futurs estudiants a resoldre dubtes i explicar-los amb més detall les novetats que s’han incorporat aquest any als continguts de la segona edició del programa.
Els ponents de la jornada seran María Fernández de Gorostiza, farmacèutica i directora de desenvolupament de negoci de Cosmètica Activa España, i d’Eulàlia Mateu, farmacèutica i directora del programa Dermoexpert.

Per tal de conèixer com va ser la primera edició del curs i què inclourà la segona, hem fet la següent entrevista a Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, que reproduïm a continuació.

Quina valoració es fa des de la Vocalia de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB de la primera edició del Programa Dermoexpert?

La primera edició del Programa Dermoexpert ha estat un èxit. Ha permès augmentar el programa formatiu del COFB, amb un curs molt complet i de molta qualitat. El programa dóna una visió molt àmplia de la dermofarmàcia i s’adapta a les necessitats del farmacèutic d’oficina de farmàcia. A aquesta edició inicial hi han participat un total d’11 alumnes. Tots han valorat la seva experiència de manera molt positiva, perquè els continguts han satisfet les seves expectatives i els han estat molt útils a l’hora de desenvolupar la seva tasca diària.

Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB.

Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB.

En aquest sentit, el curs els ha ofert una bona preparació en diversos aspectes:

  • en el vessant més tècnic: s’aborden les estructures de la pell, els principis actius, vehicles, legislació i testos d’avaluació
  • en el més farmacèutic: es tracten diferents productes i consells per tal de tenir una bona cura de la pell
  • en el més patològic: s’expliquen les característiques de les patologies més freqüents de consulta a la farmàcia i els consells que es poden donar per recomanar els productes més adients
  • en l’àmbit de màrqueting online i offline, les tècniques de venda i, en definitiva, del posicionament de la categoria cosmètica a la farmàcia.

Molts dels alumnes, després de fer el projecte final i haver analitzat la situació de la seva farmàcia, han començat a implementar-hi millores per tal de potenciar i rendibilitzar millor la categoria cosmètica.

Com serà aquesta segona edició del programa?

Aquesta segona edició segueix la mateixa estructura que la primera. Consta de tres mòduls teòrics i un Projecte Final Dermoexpert. Al projecte, l’alumne ha de realitzar un estudi de la situació de la categoria cosmètica de la seva farmàcia. Amb els aspectes tractats al curs, ha d’establir estratègies de millora i canvis per tal de potenciar tot el lineal. Així, pot aconseguir que la seva farmàcia sigui un referent en el camp de la dermofarmàcia. Pel que fa al professorat, es mantindrà pràcticament el mateix que en la primera edició. El curs s’impartirà en horari de tardes, per tal de facilitar la combinació amb l’horari laboral.

Quines oportunitats professionals ofereix als farmacèutics el camp de la dermofarmàcia?

Programa Dermoexpert a la farmàcia 2018-2019

Descarrega el programa Dermoexpert a la farmàcia 2018-2019 clicant la imatge

El camp de la dermofarmàcia i, en general, tot el sector de l’autocura està en creixement. La farmàcia és un canal molt potent en aquest sentit. Gràcies a la indústria, la farmàcia compta amb productes innovadors, de qualitat i atractius, que demanda el client actual. A més, el consell professional del farmacèutic sempre aporta un valor afegit i diferencial a la resta de canals competidors. Un altre tret diferencial de la farmàcia és el seguiment que se li fa a tot producte cosmètic. De manera que, davant de qualsevol problema, es pot fer una notificació que ajudi a aclarir dubtes sobre el mateix. Això genera seguretat i confiança cap als productes cosmètics de farmàcia.

Els clients de la farmàcia busquen en el seu farmacèutic de confiança el consell professional. No només en temes de medicaments, sinó també en el camp de la prevenció i en l’autocura. Per tant, s’obre una gran oportunitat pel farmacèutic en aquest camp, però el públic cada cop és més exigent i  està més informat. Per això que la formació del personal de la farmàcia és clau per saber aconsellar al pacient i, en definitiva, donar valor a l’experiència de compra del consumidor. Les noves tendències van encaminades cap a la personalització, l’assessorament individualitzat i el diagnòstic personal. En aquest sentit, els farmacèutics cada cop més necessiten coneixements i crear nous espais a les seves farmàcies per tal de poder respondre a aquestes demandes.

Com ha estat el creixement de la venda de productes cosmètics a les farmàcies els darrers anys?

El sector de la cosmètica i de l’autocura està en creixement, perquè el concepte de farmàcia està canviant. La farmàcia ara ja no està enfocada en el malalt, sinó en el client sa i, en definitiva, en la prevenció. Per això, tots els productes amb aquesta finalitat són una oportunitat de creixement i millora per la farmàcia. Els productes dermocosmètics estan dins d’aquests grups perquè en molts casos ajuden a mantenir la pell i mucoses sanes i en altres casos quan ja hi ha patologia són complementaris als medicaments prescrits.

La farmàcia té una gran varietat de productes de dermofarmàcia sobre els quals pot orientar mitjançant el consell de tractament. La recomanació dermofarmacèutica s’ha de basar en una informació argumentada dels productes més adients a les necessitats de la població. Una indicació acurada d’aquests productes fa augmentar el benestar personal dels usuaris i els ajuda a reforçar positivament la imatge.

Què aporta el Programa Dermoexpert?

És una formació:

  • ÚNICA: Perquè  està dissenyat  especialment per a farmacèutics  comunitaris.
  • PRÀCTICA: Perquè permet aplicar els coneixements des del primer moment.
  • DIFERENT: Perquè possibilita créixer professionalment en una àrea de grans oportunitats com és l’actuació farmacèutica en dermofarmàcia.
  • DE QUALITAT: Perquè està impartit per un equip d’experts rigorosament seleccionats. El format de classes que associa un dermatòleg i un farmacèutic en els temes de patologies de la pell.
  • I UNA OPORTUNITAT: Perquè permet esdevenir un referent en dermocosmètica i augmentar la rendibilitat de la farmàcia.

Podeu consultar aquí el programa complet de la segona edició.
Més informació  i inscripcions aquí.

Altres publicacions relacionades recollides al Blog:

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal