Estàs aquí: Inici > Destacats > Agost i setembre: Memòria del COFB, monogràfic sobre farmàcia i Dia Mundial del Farmacèutic, temes destacats als mitjans

Agost i setembre: Memòria del COFB, monogràfic sobre farmàcia i Dia Mundial del Farmacèutic, temes destacats als mitjans

2 octubre 2018


AGOST

Memòria del Col·legi del 2017

Diversos mitjans, com Diari de Girona, El Global i Farmanatur van informar sobre la publicació de l’edició de 2017 de la Memòria del Col·legi, document que recull tota la informació relacionada amb el COFB que va realitzar-se durant l’any passat.

El mitjà gironí va focalitzar l’esforç del Col·legi per tenir una més àmplia i variada oferta formativa i ho demostrava amb una xifra: l’augment d’un 70%, respecte a l’any anterior, de cursos i formacions. Per la seva banda, El Global emfatitzava amb campanyes com “Atenció Pell”, “Atenció Diabetis” o “Atenció Mosquit”, un conjunt d’iniciatives que demostren la tasca assistencial que el farmacèutic realitza. Finalment, Farmanatur va apostar per fer una peça més general i sintetitzar tota la informació.

Recepta interoperable

El 31 d’agost, El Global va dedicar una notícia a Catalunya i la recepta electrònica interoperable. Concretament, el mitjà especialitzat destacava que, des de la data en qüestió, a Catalunya s’havien dispensat més de 22.000 receptes electròniques “a pacients d’altres comunitats autònomes en el primer mes que porten integrades”. 

SETEMBRE

Primer monogràfic de la farmàcia comunitària

Al setembre es va donar a conèixer el monogràfic “L’evolució i el creixement dels serveis professionals assistencials a les farmàcies comunitàries de Catalunya entre 2012 i 2017”, un document realitzat pel Consell de Col·legi Farmacèutics de Catalunya on es recull “el creixement continu experimentat pels serveis professionals concertats amb el CatSalut a les farmàcies catalanes”. Així ho vam explicar a la nota de premsa que vam enviar el 19 de setembre i que van recollir imFarmacias, El Farmacéutico, Acta Sanitaria i Sanifax. Dies abans, Correo Farmacéutico (1 i 2) va publicar dues notícies informant sobre el tema en qüestió. Fins i tot, a la peça del dia 18, es va ressaltar que des del Consell ja s’està treballant en “nous indicadors farmacèutics”, recollint declaracions de Pilar Gascón, secretària del Consell i vocal d’Investigació i Docència del COFB. Gascón va explicar el monogràfic, les principals característiques d’aquest i per què es tracta d’una bona notícia.

Dia Mundial del Farmacèutic

El 25 de setembre es va celebrar, un any més, el Dia Mundial del Farmacèutic, data que vam aprofitar per recalcar el paper que tenim d’experts en el medicament a partir d’una nota de premsa. En el comunicat també vam destacar les diferents àrees professionals en les quals el farmacèutic exerceix i l’extensa xarxa d’oficines de farmàcia i professionals que hi ha a Catalunya. En definitiva, una breu radiografia de la professió.

En van informar imFarmacias, Acta Sanitaria, Farmanatur i Sanifax.

Curs d’Àgora Sanitària “Fitoteràpia en les patologies hivernals”

“Vuelve el curso “Fitoterapia en las patologías invernales”. D’aquesta manera va titular imFarmacias el curs d’Àgora Sanitaria, patrocinat per Angelini Farmacéutica, centrat a “formar al farmacèutic en la prevenció i tractament d’aquests mals amb l’ajuda de plantes medicinals i productes d’origen natural”, tal com explica el mitjà. IMFarmacias també recalca els més de 250 professionals que es van formar en la primera edició del curs i la valoració que aquest va obtenir, 3,6 sobre 4 punts, així com els diferents beneficis que aporta al farmacèutic.

Reportatge de l’Ara al col·legiat Pere Quintana

L’Ara va dedicar un extens reportatge a un dels col·legiats més il·lustres del COFB: el senyor Pere Quintana.  Durant la peça, Quintana, que va complir 101 anys el passat mes de març, explica la seva vida diària, els seus començaments en el món de la farmàcia i tot un conjunt d’experiències i anècdotes que li han anat succeint al llarg dels anys. Al final del reportatge, es comparteix la relació del longeu farmacèutic, així és com el defineix el mitjà, amb la seva família, fet que s’exemplifica amb l’Octavi, un dels seus vuit néts.

En l’apartat digital, l’Ara va editar el reportatge en forma de vídeo. Per visualitzar i, conèixer així, la història de Pere Quintana, clicar aquí.

Fonts d’informació

Trobada Atención domiciliaria y continuidad asistencial organitzada per Cofares. Amb declaracions de Jordi de Dalmases, president del Col·legi

Correo Farmacéutico va publicar, el 12 de setembre, una notícia sobre la trobada Atenció domiciliaria y continuidad asistencial, acte organitzat per Cofares. Durant la jornada, De Dalmases, en nom del Consejo General de Colegios Farmacéuticos, va assenyalar que la “SNS ha de canviar el seu enfocament per fer front a aquest nou escenari” i va ressaltar “les lleis que recullen la possibilitat i necessiten la participació de les farmàcies en tasques de la salut”, declaracions que el diari va compartir.

Distribució i venda online. Amb declaracions de Joan Calduch, tresorer del Col·legi

Calduch va especificar a Correo Farmacéutico que “la distribució farmacèutica coordinada amb la xarxa física d’oficines de farmàcies i els professionals tenen molts punts de partida favorables per a proposar un model híbrid”. Declaracions que el mitjà recull a una de les notícies que van publicar durant el 24 de setembre.

VI Jornada Nutrició a Vigo i bons hàbits alimentaris. Notícies amb declaracions d’Anna Bach-Faig, vocal d’Alimentació i Nutrició del Col·legi

Faro de Vigo i Diariofarma van compartir declaracions de Bach-Faig durant la VI Jornada Nutrició a Vigo organitzada pel Col·legi de Farmacèutics de Pontevedra. La vocal va compartir, entre altres idees, que “una de cada deu persones estan malnutrides”.

Per la seva banda l’ABC va informar d’alguns dels errors que es fan a l’hora d’alimentar als fills. Bach-Faig va tornar a servir com a experta en el tema concretant algunes de les errades que fem i consells per solucionar-les.

Pell i cabell després de l’estiu i l’aigua de tarongina (azahar). Amb declaracions de Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del Col·legi

Alcalde va servir com a font d’informació en dues peces de Cuídate Plus (1 i 2). Concretament, el mitjà va compartir les seves recomanacions i consells a les notícies centrades, per una banda, a explicar com recuperar la pell i el cabell després de l’estiu,  i, en altra, on s’especifiquen les propietats de l’aigua de tarongina (azahar).

Menció al Col·legi i el Consell

Elecció de Josep Maria Guiu com a nou vicepresident de la Secció de Farmàcia Hospitalària de la Federació Internacional Farmacèutica (FIP)

El col·legiat Josep Maria Guiu va ser escollit, a principis de setembre, nou vicepresident de la Secció de Farmàcia Hospitalària de la Federació Internacional Farmacèutica (FIP). En van informar Correo Farmacéutico, El Farmacéutico, Acta Sanitaria, Diariofarma, IMFarmacias i Farmaventas, mitjans que van fer menció el Col·legi, ja que Guiu n’és col·legiat.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal