Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Què he de saber sobre els polls?

Què he de saber sobre els polls?

7 novembre 2018

Tenir polls és un fenomen que pot arribar a donar-se, any rere any a causa d’un tractament incorrecte o d’una prevenció insuficient, especialment en la població infantil. Coneixem realment què són els pollscom s’ha de procurar evitar-los i quins tipus existeixen? En aquesta publicació, exposarem el que cal saber sobre els polls i les conseqüències que comporten, per tal d’evitar-los durant les èpoques amb més probabilitat de contagi.

Què he de fer amb els polls?

Què són els polls?

Els polls són insectes parasitaris de color grisenc que s’alimenten de la sang que xuclen de la pell amb més cabells del cos humà. Malgrat que no superen els dos mil·límetres de longitud, tenen molta capacitat de reproducció i són altament contagiosos, fins al punt de causar epidèmies. Qualsevol persona pot patir la infestació de polls, donat que el contacte directe o bé la falta d’una higiene adequada i constant són les causes principals del contagi.

La franja de la població més afectada solen ser els infants, atès que en un entorn com són les escoles, el contagi resulta molt fàcil. No obstant això, els adults també poden ser receptors o transmissors, sobretot si l’estat de la higiene és escassa i/o deficient.

Com detectar-los i prevenir-los?

El sector de la població que més pateix la infestació de polls (pediculosi) són els infants de 4 a 10 anys – amb una major incidència als de 4 a 6 –. S’ha de tenir molta cura en la seva higiene i fer un seguiment diari, tant a les escoles com a les cases. Es poden detectar si s’inspecciona el cuir cabellut, sobretot darrere de les orelles, al clatell o al serrell. Si es detecten ous, que tenen aspecte de caspa, segurament hi haurà polls també.

L’ús de gorres, bufandes, pintes o raspalls i el simple contacte de persona a persona, és suficient per transmetre’ls. El tipus de poll més característic és el del cap. El símptoma principal és la picor i, en alguns casos, la irritació que provoca a la pell. És important detectar-ho a temps per tal d’evitar possibles infeccions bacterianes. Una correcta i constant higiene és la prevenció més eficaç que es pot fer. Però, en cas de tenir-los, s’ha d’acudir al farmacèutic i realitzar les pautes d’actuació indicades.

Tipus de polls

  • Poll del cap (pediculus capitis).
  • Poll del cos (pediculus corporis).
  • Poll del pubis (pediculus pubis).

Tractament

En el cas de tenir la mínima sospita de tenir polls, s’ha d’aplicar un insecticida eficient i seguir un tractament per matar els ous. És important que el tractament sigui simultani entre les persones que en tinguin. Es recomanen els productes i locions antiparasitàries que es poden comprar sense recepta mèdica a les farmàcies. Perquè sigui eficaç, també s’han de desinfectar els llençols, la roba, les pintes i raspalls, les joguines, les estores i entapissats.

Informació basada en el contingut de la web de salut Farmaceuticonline:

Altres publicacions relacionades:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal